Δευτέρα 2/8/2021

 «Ταραχή» προκαλούν οι ενστάσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής για το εργασιακό!

Η ΝΔ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα του νομοσχεδίου προκειμένου να «στριμώξει» τον ΣΥΡΙΖΑ

Επιφυλάξεις για τη συνταγματικότητα διατάξεων του εργασιακού νομοσχεδίου εκφράζει η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής και οι ενστάσεις αυτές αναμένεται να προκαλέσουν νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης, διότι αγγίζουν τον πυρήνα της μεταρρύθμισης του νομοσχεδίου.

Διαβάστε ακόμα: Πολιτικές ανατροπές μαζί με τις εργασιακές – Τριήμερο «φωτιά» στη Βουλή

Αναφέρονται δηλαδή σε κομβικές διατάξεις, όπως είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, οι ατομικές συμβάσεις, η τηλεργασία, αλλά και οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στην απεργία.

Η ΝΔ έχει διαμηνύσει και μέσω του Κωστή Χατζηδάκη ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα του νομοσχεδίου κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται από την κυβερνητική πλειοψηφία, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ προχωρά σε αυτή την κίνηση προκειμένου να «στριμώξει» τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει άρθρα τα οποία είναι με θετικό πρόσημο όπως λένε, όπως αυτό που αναφέρεται στην άδεια για τη γονική πατρότητα, ή όπως αυτό που αναφέρεται στις νέες ρυθμίσεις για τη σεξουαλική παρενόχληση.

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει ότι θα είναι παρών στην ψηφοφορία της Τετάρτης, αλλά θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο και σε ότι αφορά κάποια άρθρα τα οποία έχουν θετικό πρόσημο, η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι αυτά αναφέρονται σε ευρωπαϊκές οδηγίες και ούτως ή άλλως θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ