Τετάρτη 28/7/2021

Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη: «Του είπα να μην μπλέκουμε τρίτους στις δουλειές μας» (video)

Απευθείας επαφές με τον Έλληνα Πρωθυπουργό θέλει ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος συμφωνεί «με τις σκέψεις του Μητσοτάκη για μια ήσυχη χρονιά»

Μπορεί στην Ελλάδα η κυβερνητική επίσημη ενημέρωση για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ να είναι επιλεκτική και με το σταγονόμετρο, ωστόσο, από την άλλη πλευρά ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, έδωσε κάποια στοιχεία.

Διαβάστε ακόμα: Τα είπανε και τα συμφωνήσανε Μητσοτάκης και Ερντογάν! Συνεχίζονται οι… διερευνητικές επαφές που δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα!

«Λάβαμε την απόφαση στις συνομιλίες με την Ελλάδα, ότι δεν έχει νόημα να παρεμβαίνει κανείς, αλλά να μιλάμε στην ιδιωτική γραμμή, εάν είναι απαραίτητο. Είχα μια καλή συνάντηση με τον Μητσοτάκη. Συμφωνώ με τις σκέψεις του για μια ήσυχη χρονιά. Του είπα, ας μην εμπλέκουμε τρίτες χώρες ή άτομα σε αυτές τις δουλειές, είτε στο Αιγαίο είτε σε άλλες περιοχές», είπε ο Ερντογάν, εννοώντας προφανώς και την Κύπρο στην αναφορά του για «άλλες περιοχές».

Αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Τζο Μπάιντεν, επιμένοντας ότι η Τουρκία δεν θα αλλάξει θέση στα θέματα των S-400 και των F-35: «Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που δεν μπορεί να επιλυθεί στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ και ότι οι τομείς συνεργασίας μας είναι ευρύτεροι και πλουσιότεροι από τα προβλήματα. Επαναλάβαμε τις προηγούμενες θέσεις μας σχετικά με τους S-400 και τα F-35 στον Πρόεδρο Μπάιντεν».

Διαβάστε ακόμα: Πως είδαν τα κόμματα τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Εθνική ήττα», «νέοι μεγάλοι κίνδυνοι», «πομπώδεις διαρροές»

Ενώ είπε και τον… πόνο του, ο οποίος αφορά την αμερικανική υποστήριξη στους Κούρδους: «Καταστήσαμε σαφές ότι η υποστήριξη που δόθηκε στο PYD / PKK πρέπει να τερματιστεί, τόσο στη διάσκεψη κορυφής όσο και στις διμερείς συναντήσεις. Η ελπίδα μας είναι ότι όλοι οι σύμμαχοί μας θα αφήσουν τους ρηχούς πολιτικούς υπολογισμούς και θα δείξουν πλήρη αλληλεγγύη με την Τουρκία».

Διαβάστε ακόμα: Μέσω Twitter η ενημέρωση από τον Μητσοτάκη για τη συνάντηση με τον Ερντογάν

«Από τη Μεσόγειο έως τον Εύξεινο Πόντο, από την Ευρώπη έως την Ασία, η συμμαχία πρέπει να αναλάβει ενεργό ρόλο όπου χρειάζεται η ομπρέλα ασφαλείας που παρέχει το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ακόμα ο Ερντογάν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ