Τα είπανε και τα συμφωνήσανε Μητσοτάκης και Ερντογάν! Συνεχίζονται οι… διερευνητικές επαφές που δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα!

Εδώ γελάμε: Πρόταση Μητσοτάκη στον Ερντογάν για κίνηση καλής θέλησης με το να δεχτεί πίσω 1400 μετανάστες!

Must Read

Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και ξεκίνησε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και ήταν σε… θερμό κλίμα!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η ένταση παρά τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Μάλιστα όπως διαρρέεται συμφωνήθηκε να μην επαναληφθεί το κλίμα έντασης του προηγούμενου καλοκαιριού. Στόχος της συνάντησης ήταν να αποκατασταθεί ο δίαυλος επικοινωνίας στο ανώτατο επίπεδο, μετά από ένα μακρύ διάστημα κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά έδωσε έμφαση στην ανάγκη οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών και στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε στον Τούρκο ομόλογό του ότι η Ελλάδα σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και τους κανόνες καλής γειτονίας. Η συζήτηση ήρθε και στο μεταναστευτικό, που εργαλειοποιεί μόνιμα η Άγκυρα, με τον Μητσοτάκη να ζητάει μια κίνηση καλής θέλησης από τους «απέναντι». Και ποια είναι αυτή; Να δεχτούν πίσω 1400 μετανάστες και πρόσφυγες που έχει κριθεί οριστικά η απέλαση τους!

Να σημειωθεί ότι συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι περιβόητες διερευνητικές επαφές, που τόσα χρόνια δεν έχουν φέρει (και ούτε πρόκειται) αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This