Πως είδαν τα κόμματα τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Εθνική ήττα», «νέοι μεγάλοι κίνδυνοι», «πομπώδεις διαρροές»

Καχυποψία, επιφυλακτικότητα και έντονη κριτική

Must Read

Με καχυποψία, επιφυλακτικότητα και έντονη κριτική υποδέχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Στο επίκεντρο βρέθηκε και το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από πλευράς κυβέρνηση, αλλά μόνο διαρροές.

Διαβάστε ακόμα: Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη: «Του είπα να μην μπλέκουμε τρίτους στις δουλειές μας»

ΚΙΝΑΛ: «Δεν μας αρκούν οι πομπώδεις διαρροές περί καλού κλίματος»

«Δεν μας αρκούν οι πομπώδεις διαρροές περί καλού κλίματος. Ζητάμε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση προς τα πολιτικά κόμματα για το περιεχόμενο της σημερινής συνάντησης», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής σε σχόλιό του για τη συνάντηση των κυρίων Μητσοτάκη και Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Ζητάει να τεθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις στη Τουρκία για να υπάρξει θετική ατζέντα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ κάθε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη, ώστε να προωθούνται με συνέπεια οι ελληνικές θέσεις.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να καταστήσει σαφές σε όλους, ότι για να δώσει θετική ψήφο σε μια αναβαθμισμένη συμφωνία της Ευρώπης με την Τουρκία, θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις από αυτήν, που θα αναιρούν την επιθετικότητα της και την αναθεωρητική της στρατηγική. Στην λογική ενός νέου Ελσίνκι. Κάτι που δεν γνωρίζουμε αν έπραξε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης», υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Διαβάστε ακόμα: Τα είπανε και τα συμφωνήσανε Μητσοτάκης και Ερντογάν! Συνεχίζονται οι… διερευνητικές επαφές που δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα!

ΚΚΕ: «Εκτός πραγματικότητας…»

Με τη σειρά του το ΚΚΕ προειδοποίησε για νέους μεγάλους κινδύνους στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα εφησυχασμού, μιλώντας για ‘σπάσιμο του πάγου’ και για μια πρόσκαιρη “ηρεμία” ενόψει του καλοκαιριού, δεν πρέπει να κρύψει εκείνους τους παράγοντες που τροφοδοτούν νέους μεγάλους κινδύνους στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Οι κίνδυνοι αυτοί απορρέουν από τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων, το παζάρι τους σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και το κυνηγητό των εξοπλισμών που οδηγούν στην οικονομική αιμορραγία των λαών».

Και συνέχισε με αναφορά σε επικείμενη συνδιαχειριση στο Αιγαίο: «Πολύ περισσότερο, είναι εκτός πραγματικότητας ο ισχυρισμός ότι η ενίσχυση της συνοχής της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της Συνόδου του οποίου έγινε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, θα ωφελήσει την ειρήνη στην περιοχή και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο στόχος υπηρετεί τα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή, στα οποία μετέχουν ενεργά οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας και συνοδεύεται με λύσεις συνδιαχείρισης των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Ελληνική Λύση: «Εθνική ήττα»

Η Ελληνική Λύση εκτός από τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν, στάθηκε και στη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Έντι Ράμα, τονίζοντας ότι Αλβανία και Τουρκία στήνουν «δίχτυ περικύκλωσης της Ελλάδας» με την τουρκική εταιρεία «των μισθοφόρων ισλαμιστών να αναλαμβάνει την ‘ασφάλεια’ της Αλβανίας».

Αναλυτικά:

Για συνάντηση που διεξήχθη σε «θετικό κλίμα» κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «έσπασε ο πάγος» μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι προβαίνουν σε πρωτοφανείς προκλήσεις με επακουμβήσεις ελληνικών σκαφών, παραβιάσεις ακόμα και των χωρικών υδάτων μας και έμπρακτη απειλή στην εθνική μας κυριαρχία μέσω του παράνομου μνημονίου με την Λιβύη.

Παράλληλα οι Τούρκοι σε συνεργασία με τον Αλβανό Έντι Ράμα στήνουν δίχτυ περικύκλωσης της Ελλάδας με την τουρκική εταιρεια των μισθοφόρων ισλαμιστών να αναλαμβάνει την «ασφάλεια» της Αλβανίας.

Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων καταγράφοντας άλλη μία εθνική ήττα τόσο απέναντι στην Τουρκία, όσο και την Αλβανία που μετατρέπεται σε προτεκτοράτο της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This