Φάσκουν και αντιφάσκουν – Ας αποφασίσουν τι ισχύει για το Astrazeneca! Κικίλιας: «Συστήνουμε τη δεύτερη δόση»

Ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι αφού το κάνουν και άλλες χώρες, γιατί όχι και η Ελλλάδα!

Must Read

Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση για το εμβόλιο της AstraZeneca και τη σύσταση να μην χορηγείται πλέον στους πολίτες ηλικίας κάτω των 60, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, από το Λουξεμβούργο όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, λέγοντας ότι αφού το «κάνουν περισσότερες από 20 χώρες, γιατί όχι και εμείς»!

Τρομερό επιχείρημα του υπουργού υγείας, όταν δεν είναι λίγα τα περιστατικά θρομβώσεων και παρενεργειών παγκοσμίως, και όταν έχει γίνει και σύσταση να μην το κάνουν όσοι είναι κάτω των 60 ετών…. 

Το ερώτημα είναι, πώς γίνεται να συστήνει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας αλλά και να παροτρύνει τον κόσμο να κάνει άφοβα την δεύτερη δόση του εμβολίου, ενώ η ίδια η επιτροπή εμβολιασμών είπε «ΟΧΙ» στον εμβολιασμό όσων είναι κάτω από 60 ετών… Κάτι μάς κρύβουν!

«Η εθνική αρχή εμβολιασμών είναι επιτροπή με εξαιρετικούς επιστήμονες. Εκατομμύρια Ευρωπαίοι έκαναν το εμβόλιο όπως και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Πάνω από 20 χώρες και εμείς, συστήνουμε και η δεύτερη δόση του AstraZeneca να γίνει κανονικά. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Σύντομα μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε χτίσει το τείχος ανοσίας που θέλουμε», είπε ο κ. Κικίλιας.

«Πάνω από 20 χώρες συστήνουν «κανονικά η δεύτερη δόση»

Με δήλωσή του από το Λουξεμβούργο όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Βασίλης Κικίλιας αρχικά τόνισε ότι «η εθνική αρχή εμβολιασμών είναι μια επιτροπή με εξαίρετους επιστήμονες που κάνει τη δουλειά με αφοσίωση και καθήκον και μετά από μελέτη επιστημονικών δεδομένων».

«Γνωρίζετε ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της Astrazeneca όπως και χιλιάδες Έλληνες και έχουν προστατευθεί από τον κορωνοϊό» συνέχισε ο υπουργός Υγείας.

Όπως τόνισε «πάνω από 20 χώρες έτσι κι εμείς συστήνουν η β΄ δόση να γίνει κανονικά αφού έχει απειροελάχιστες ανεπιθύμητες παρενέργειες».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας «το πρόγραμμα εμβολιασμού κυλάει σε ικανοποιητικό βαθμό και μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε το τείχος ανοσίας που θέλουμε για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα που αξίζουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι».

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα οι πολίτες για τους οποίους εκκρεμεί η δεύτερη δόση του εμβολίου της Astrazeneca είναι περίπου 500.000.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This