Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτό το εργασιακό νομοσχέδιο – «Πανηγύρια» Χατζηδάκη με επίθεση στην αντιπολίτευση (video)

Στο στόχαστρο του Υπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Με την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η τριήμερη συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο έγινε δεκτό επί της  αρχής (με 158 ψήφους), επί των άρθρων και επί του συνόλου (με 159 ψήφους), κατά πλειοψηφία.

Επί της αρχής καταψήφισε το νομοσχέδιο σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Από τα 128 άρθρα του νομοσχεδίου, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε τα 56 και δήλωσε «παρών» σε 17 ενώ στα υπόλοιπα καταψήφισε. Το Κίνημα Αλλαγής στήριξε συνολικά 74. Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε επί της αρχής και επί του συνόλου.

Το ΜεΡΑ25 υπερψήφισε 6 άρθρα, ενώ η Ελληνική Λύση υποστήριξε πως ψήφισε θετικά 21.

Στην ονομαστική ψηφοφορία τα κόμματα της αντιπολίτευσης (εκτός από το ΚΚΕ) είπαν «ναι» στις ρυθμίσεις που αφορούν σε κοινοτικές οδηγίες, κάτι το οποίο καταγγέλθηκε ως «φερετζές» των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων. Ανάμεσα στις διατάξεις που υπερψήφισε η αντιπολίτευση είναι και εκείνες για τις πατρικές άδειες και τις ρυθμίσεις για τη βία και την σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας.

Τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής, όλων των άρθρων και στο συνόλου του νομοσχεδίου είχε ζητήσει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ όπως είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χατζηδάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ

«Ο νόμος πλέον, για την προστασία της εργασίας είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς ακολουθούμε ευρωπαϊκή πολιτική στα εργασιακά ζητήματα. Είναι ένας νόμος που δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, δύναμη στην οικονομία», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Διαβάστε ακόμα: Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Χατζηδάκη: «Όσα ψέματα και να πει για να καλύψει την πραγματικότητα οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι»

«Η ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζητήσαμε, οδήγησε στα αποκαλυπτήρια της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα μισά άρθρα αυτού του ‘τρισκατάρατου’ νομοσχεδίου, όπως περίπου, το χαρακτήριζε. Ταυτοχρόνως, μέσα σε μια πρωτοφανή πολιτική τρικυμία, καταψήφισε το άρθρο για το 8ωρο. Επαναλαμβάνω, καταψήφισε το άρθρο που κατοχυρώνει το 8ωρο ενώ παράλληλα, ψήφισε ‘παρών’, στις ρυθμίσεις για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων στα delivery και ψήφισε ‘παρών’ στην Οδηγία, την οποία ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προσυπογράψει, Δηλαδή, την Κοινοτική Οδηγία 1158, σε σχέση με τις ευέλικτες ρυθμίσεις του ωραρίου για συμφιλίωση προσωπικής με την επαγγελματική ζωή», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Περιμένουμε εξηγήσεις γι΄αυτό το ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και γι΄αυτή την πρωτοφανή πολιτική τρικυμία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραγωδία στην Κρήτη: «Ο 33χρονος είχε τις αισθήσεις του όταν τον πήρε το ασθενοφόρο»

Η οικογένεια είχε χάσει πριν από λίγα χρόνια ακόμη ένα παιδί

More Articles Like This