Δευτέρα 2/8/2021

Ορίστηκε δικάσιμος από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για την περιβόητη «λίστα Πέτσα»

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη της ΜΚΟ Vouliwatch, για τα ποσά και τα κριτήρια χρηματοδότησης ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

Για τις 21 Οκτωβρίου ορίστηκε η δικάσιμος από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για την λίστα Πέτσα, μετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη της ΜΚΟ Vouliwatch, για τα ποσά και τα κριτήρια χρηματοδότησης ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Η ίδια η ΜΚΟ Vouliwatch ενημέρωσε για την εξέλιξη αναφέροντας:

«Μετά τη σιωπηρή απόρριψη της προσφυγής μας από την ΕΑΔ προχωρήσαμε νομικά στο ύστατο νομικό βήμα και καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Σήμερα μας κοινοποιήθηκε ο ορισμός της δικασίμου που είναι στις 21 Οκτωβρίου 2021.

Θυμίζουμε ότι μετά τη σιωπηρή απόρριψη του αιτήματός μας προς τη Γ.Γ. Επικοινωνίας ζητώντας τα αναλυτικά ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ και τα κριτήρια για την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι”, καταθέσαμε προσφυγή στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Η προθεσμία να μας απαντήσει εξέπνευσε χωρίς καμία ανταπόκριση από την ΕΑΔ και καταφύγαμε στο ύστατο νομικό βήμα: την προσφυγή στη Δικαιοσύνη!

Το Vouliwatch συνεχίζει, πιστό στην ακτιβιστική του δράση για διαφάνεια και λογοδοσία, να ενεργοποιεί και να εξαντλεί όλα τα νόμιμα μέσα για άσκηση πίεσης προς την πολιτική εξουσία να διαθέτει και να δημοσιοποιεί στοιχεία και πληροφορίες που αφορούν σε εθνικής σημασίας κρατικές δαπάνες».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ