Τετάρτη 4/8/2021

Πρωτοφανής πρόκληση που μένει αναπάντητη – Τσάμηδες στην ελληνική πρεσβεία στα Σκόπια!

Κανείς τους δεν είπε ότι οι Τσάμηδες υπήρξαν επίσημοι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών

Άνευ προηγουμένου πρόκληση από τους Τσάμηδες στα Σκόπια. Πρόκληση που έχει μείνει αναπάντητη, προφανώς για να μην διαταραχθούν οι αγαστές σχέσεις με Σκοπιανούς και Αλβανούς!

Πορεία που ξεκίνησε από το Κάστρο των Σκοπίων και τελείωσε μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία στα Σκόπια πραγματοποίησαν Τσάμηδες, φωνάζοντας συνθήματα ότι «Η Τσαμουριά είναι στην καρδιά μας» και «Η Τσαμουριά είναι Αλβανία»!

Αναμένοντας την πραγματοποίηση του ευσεβούς πόθου τους περί «Μεγάλης Αλβανίας» έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας (PDIU) Shpetim Idrizi, ο ιστορικός Arben Lalla και ο δημοσιογράφος Kim Mehmeti.

ellhnikh presveia tsamhdes

tsamhdes1

tsamhdes2

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής της Εβδομάδας των Τσάμηδων των Σκοπίων, η Sumeya Ramani διάβασε μια άκρως ανθελληνική επιστολή μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία. Μιλώντας για.. γενοκτονία των Τσάμηδων από τους Έλληνες και ζητώντας από την Ελλάδα να επιτρέψει στους Αλβανούς να επισκεφθούν τα σπίτια τους και τους προγονικούς τάφους τους στην Τσαμουριά!

Με την επιστολή ζήτησαν από την Επιτροπή της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα θέτει τέρμα στις… εθνοτικές και θρησκευτικές διακρίσεις εναντίον των Τσάμηδων!

Βέβαια δεν είπε κανείς τους ότι οι Τσάμηδες υπήρξαν επίσημοι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών, προχώρησαν σε βιαιότητες κατά των Ελλήνων και με τη λήξη του πολέμου έσπευσαν να φύγουν από την Ελλάδα για να μην καταδικαστούν ως συνεργάτες του εχθρού!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ