«Τσιμουδιά» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα – Κάνει έκκληση για… διάλογο

Κάνει «τζιζ» η λέξη Ερντογάν και δεν τη χρησιμοποιούν άραγε οι ΗΠΑ;

Must Read

Νέα φιέστα ετοιμάζει ο Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, ανήμερα της 47ης μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής, στις 20 Ιουλίου, ενώ το βράδυ της Τετάρτης (30/6) θα βρεθεί στο ψευδοκράτος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, η αμερικανική κυβέρνηση αποδοκιμάζει την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, όχι ότι σημαίνει αυτό κάτι, καθώς ο διαχωρισμός της Κύπρου και του Κυπριακού από τις ελληνοτουρκικές διαφορές, ήταν κάτι που επετεύχθη από τουρκικής πλευράς, χωρίς σθεναρή αντίσταση από της ΗΠΑ.

Υπάρχουν επαφές για να αποφευχθούν οι τουρκικές προκλήσεις, γιατί επηρεάζουν και την κατάσταση στο Αιγαίο, αλλά ως συνήθως, δεν αναμένεται να έχουν κάποια κατάληξη.

Ο Ερντογάν δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει το πρόγραμμά του, καθώς θέλει να κάνει και ανακοινώσεις στο ψευδοκράτος, για την αναβάθμιση της βάσης drones στο παράνομο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου.

Σε σχετική ερώτηση του OPEN και του Hellasjournal στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για την προκλητική ενέργεια της παράνομης επίσκεψης, ο Αμερικανός εκπρόσωπος δεν έκανε καμία αναφορά στον Ερντογάν και είπε το γνωστό… ποίημα περί έκκλησης αποκλιμάκωσης, διάλογο κλπ.:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχίζουν να κάνουν έκκληση για διάλογο και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν μια συνολική λύση για την επανένωση του νησιού στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, καθώς και την ευρύτερη περιοχή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This