Τετάρτη 4/8/2021

Αλλάζουν χέρια δύο βουλευτικές έδρες!

Ποιοι επιστρέφουν στα έδρανά τους μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου;

Διπλή έκπληξη επιφύλασσε το Εκλογοδικείο, το οποίο με δύο αποφάσεις του, ύστερα από επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, οδήγησε στο να αλλάξουν χέρια δύο βουλευτικές έδρες, μια «γαλάζια» στην Κορινθία και μια στην Ημαθία από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη απόφαση, που άργησε ακριβώς δύο χρόνια, θέτει εκτός Βουλής τη Μαρία – Ελένη Σούκουλη – Βιλιάλη (Ν.Δ.), η οποία θα αναγκαστεί να παραδώσει την έδρα της στον αναπληρωματικό βουλευτή της «γαλάζιας» παράταξης Κωνσταντίνο Κόλλια, ο οποίος επιστρέφει στα έδρανα ύστερα από μια εξαετία.

Σημειώνεται ότι, κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, η κυρία Σούκουλη είχε συγκεντρώσει 8.583 ψήφους, έναντι 8.496 του κ. Κόλλια. Ταυτοχρόνως, ανατροπή υπήρξε και στην έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία, καθώς την έχασε η Φρόσω Καρασαρλίδου, η οποία την παραδίδει στον πρώτο επιλαχόντα του κόμματος Άγγελο Τόλκα.

Τον Ιούλιο του 2019 είχαν καταμετρηθεί 6.667 σταυροί υπέρ του κ. Τόλκα και 6.690 υπέρ της κυρίας Καρασαρλίδου.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια προκειμένου το Εκλογοδικείο να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Επιπροσθέτως, οι δύο νέοι βουλευτές που θα περάσουν το κοινοβουλευτικό κατώφλι θα έχουν δικαίωμα στην αποζημίωση για το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2019, ενώ οι δύο που χάνουν την έδρα τους δεν αναμένεται να επιστρέψουν τις βουλευτικές τους αποζημιώσεις…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ