Σάββατο 24/7/2021

Στη Λιβύη για μπίζνες και τα εγκαίνια του Προξενείου μας στη Βεγγάζη ο ΥφΥΠΕΞ

Υποδομές, ενέργεια, παροχή ιατρικών υπηρεσιών και μεταφορές, οι... ευκαιρίες για την Ελλάδα

Κυριακή και Δευτέρα θα βρίσκεται στη Λιβύη και συγκεκριμένα σε Τρίπολη και Βεγγάζη ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, με δύο θέματα ενδιαφεροντος: την επερχόμενη ανασυγκρότηση της χώρας και τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις και την τελετή εγκαινίων του Γενικού Προξενείου μας στη Βεγγάζη.

Σκοπός της επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, είναι η ενδυνάμωση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών «με γνώμονα την εμπέδωση της διμερούς συνεργασίας και η διερεύνηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που διανοίγονται με την ομαλοποίηση της πολιτικής κατάστασης στη Λιβύη».

Η επερχόμενη ανασυγκρότηση της Λιβύης και η ανοικοδόμηση των υποδομών της δύναται να προσφέρει στις ελληνικές επιχειρήσεις, σημαντικές προοπτικές, κυρίως στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, της παροχής ιατρικών υπηρεσιών και των μεταφορών, εκτιμάται.

Την Κυριακή, η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει εκτενείς επαφές με αξιωματούχους της λιβυκής κυβέρνησης και επιχειρηματικούς φορείς στην Τρίπολη. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα στη Βεγγάζη, επ’ αφορμή της ανασύστασης του εκεί ελληνικού Γενικού Προξενείου, το πρώτο ευρωπαϊκής χώρας που λειτουργεί στην Ανατολική Λιβύη.

Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παραστούν στην τελετή εγκαινίων του Γενικού Προξενείου της Βεγγάζης, πλαισιωμένοι από την εκεί θερμή ελληνική κοινότητα.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής. Επιπροσθέτως, τη διπλωματική αποστολή θα συνοδεύσουν οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος, πρόεδρος και Γιώργος Κατρούγκαλος, αντιπρόεδρος, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Λιβύης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ