Το επιβεβαίωσε η Πελώνη: Επίσημος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός – Αφού η κυβέρνηση δεν έπεισε, υποχρεώνει!

Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα

Must Read

Αφού η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέτυχε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν -που για τους δικούς τους λόγους δεν ήθελαν-, τούς αναγκάζει με το «έτσι θέλω» να κάνουν το εμβόλιο!

Τι θα πει στους Έλληνες ο πρωθυπουργός

Συνεχείς είναι από το πρωί, οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει πάρει τις αποφάσεις του, τις οποίες θα ανακοινώσει εντός του επόμενου 24ωρου.

Μάλιστα, θα αναφερθεί στο πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού, σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες.

Οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αφορούν τόσο στον υποχρεωτικό εμβολιασμό όσο και στον τρόπο λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας.

Όπως επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, «το πολύ μέχρι αύριο, ο πρωθυπουργός με τηλεοπτικό του μήνυμα θα απευθυνθεί στους Έλληνες πολίτες».

Για ποιους θα είναι άμεσα υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

  • για εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ: θα επιστρατευθούν πρώτοι για να εμβολιαστούν εντός του Ιουλίου
  • για υγειονομικούς: θα υποχρεωθούν σε εμβολιασμό το αργότερο στις αρχές Αυγούστου

Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε εργαζόμενους στα ΜΜΜ

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, μελετάται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στα ΜΜΜ
  • Σε αυτούς περιλαμβάνονται υποδομές παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου, όπως μονάδες της ΔΕΗ, εργαζόμενοι σε ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΣΦΑ και εταιρειών ύδρευσης

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις νωρίτερα του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος κάθετα ανέφερε ότι σε αυτή τη φάση δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμό για τους οδηγούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς άλλωστε στα λεωφορεία υπάρχει διαχωριστικό, οι οδηγοί φορούν μάσκα και οι επιβάτες δεν επιβιβάζονται από τη μπροστινή πόρτα, ενώ στο Μετρό οι οδηγοί βρίσκονται σε ειδικό ξεχωριστό χώρο.

Αύριο στην Ιερά Σύνοδο Κικίλιας και Τσιόδρας

Αύριο, Τρίτη 13/7 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας θα παραστούν στην Ιερά Σύνοδο και θα μιλήσουν στους μητροπολίτες για την ανάγκη του εμβολιασμού. Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει αν θα υποχρεωθούν οι κληρικοί σε εμβολιασμό.

Διαβάστε ακόμα:

Προνόμια και στα ΜΜΜ: Εκπτώσεις στους εμβολιασμένους κατόχους καρτών απεριόριστων διαδρομών εξετάζει η κυβέρνηση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This