Τετάρτη 28/7/2021

Έχασε τα λόγια του ο Καιρίδης για τον αριθμό των τεστ που (δεν) γίνονται στην Ελλάδα (video)

Ούτε ξέραμε... ούτε θα μάθουμε την εικόνα της πανδημίας στη χώρα

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει σύντομα και στην χώρα μας, προειδοποιώντας για ρεκόρ κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο ωστόσο η εικόνα που έχει η κυβέρνηση για την πορεία της πανδημίας ήταν και συνεχίζει να είναι θολή.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημική κρίση, οι ειδικοί τόνιζαν ότι είναι σημαντικό να πραγματοποιείται σωστός έλεγχος των κρουσμάτων και γίνεται μεγάλος αριθμός μοριακών και rapid test, οδηγία την οποία η κυβέρνηση δεν έκανε πράξη.

Από τη στιγμή λοιπόν που ανακοινώθηκε υποχρεωτικός έλεγχος σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά και μάλιστα μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού που ξεκίνησε το πρώτο κύμα αδειούχων, παρατηρήθηκε ταυτόχρονα και αύξηση των κρουσμάτων. Ενώ προηγουμένως τα τεστ που πραγματοποιούνταν ήταν γύρω στα 25.000-40.000, πλέον έχουν διπλασιαστεί. Είναι γνωστό άλλωστε ότι πολλοί επιστήμονες έκαναν λόγο για πολλά περισσότερα κρούσματα από αυτά που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.

Τρανό παράδειγμα σωστού ελέγχου των μολύνσεων δίνει η Κύπρος η οποία με 875.000 πραγματοποιεί πάνω από 60.000 τεστ. Από την άλλη η Ελλάδα, με 10.720.000 πραγματοποιεί μόλις 20.000 τεστ περισσότερα. Τι είχε να απαντήσει γι αυτή την παρατήρηση που αποδεικνύει ότι έχουμε βαθιά μεσάνυχτα για την πορεία της πανδημίας, ο Δημήτρης Καιρίδης; Εμπιστεύεται το… προσωπικό του ένστικτο (!) και ισχυρίζεται μιλώντας στο Kontra ότι η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα από την Κύπρο.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ