Παρασκευή 6/8/2021

Ποια μετάλλαξη Δέλτα; Ο… περιοδεύων Πρωθυπουργός μας ξεκαθάρισε πως «η πανδημία φτάνει στο τέλος της»!

Κεφάτος, αισιόδοξος και… λαλίστατος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια ακόμη στάση στο πλαίσιο της «περιοδείας» του στην Πελοπόννησο, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η πανδημία «φτάνει στο τέλος της», παρά το γεγονός ότι «η μετάλλαξη Δέλτα (…) είναι ήδη κυρίαρχη στη χώρα μας», όπως επίσης είπε!     

Με τη σαγηνευτική φύση της Πελοποννήσου να του έχει, ως φαίνεται, πάρει τα μυαλά, ο Πρωθυπουργός μας μάλλον «ξεχνάει» τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, λόγω της ραγδαίας αύξησης των νέων κρουσμάτων, με αποκορύφωμα τα… διεθνή ρεζιλίκια στα πλέον τουριστικά νησιά μας, εξαιτίας της ανεπάρκειας των τοπικών κέντρων υγείας. Χώρια τις συνεχείς διαδηλώσεις των αντιεμβολιαστών.

Αλλά όχι, για εκείνον όλα βαίνουν καλώς. «Η χώρα μας, καθώς η πανδημία φτάνει στο τέλος της, γυρνάει σελίδα. Η ανάπτυξη, με πολλές και καλές θέσεις εργασίας, θα είναι το μεγάλο ζητούμενο των επόμενων ετών. Η χώρα έχει καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία σε πολλαπλά επίπεδα, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ. Ήμασταν η πρώτη χώρα, η οποία κατέθεσε την πρόταση για τους νέους πόρους, πολλούς εκ των οποίων θα τους διαχειριστούν και οι περιφέρειες», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε απόψε στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

«Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε μία αύξηση στον ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται για εμβολιασμό και από τα νέα παιδιά, αλλά και από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Είναι ξεκάθαρο, σύμφωνα και με τα στοιχεία, ότι η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία όπως είχαμε προβλέψει είναι ήδη κυρίαρχη στη χώρα μας, ότι όλοι οι Έλληνες είτε θα εμβολιαστούν, είτε θα νοσήσουν», ανέφερε επίσης, δίνοντας μας, πλέον, την εντύπωση πως μιλάει συνέχεια για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, περισσότερο από άγχος μην και μας μείνουν… αμανάτι τόσα εμβόλια!

«Για αυτό προτρέπω», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «με όση μεγαλύτερη δύναμη μπορώ, όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες να εμβολιαστούν, διότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν, όχι μόνο να κολλήσουν τον ιό, αλλά και να νοσήσουν σοβαρά». Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «το εμβόλιο είναι ένα θαύμα της επιστήμης, έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του και την ασφάλειά του και θα ζητήσω και πάλι και σε τοπικό επίπεδο να κάνουμε την πρόσθετη προσπάθεια πειθούς».

Αναφερόμενος στις νεότερες ηλικίες, είπε ότι «θα ενθαρρύνω και τα νεότερα παιδιά, τους εφήβους μας, σε συνεννόηση με τους γονείς τους, να κάνουν και αυτοί το βήμα του εμβολιασμού, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια», προσθέτοντας ότι «εφόσον η επιτροπή το εισηγηθεί, θα εγκρίνουμε και εμείς να κατέβει το ηλικιακό όριο του εμβολιασμού μέχρι τα 12 έτη, όπως γίνεται αυτή την στιγμή στις περισσότερες ευρωπαϊκός χώρες».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ