Πλακιωτάκης: «Δεν υπάρχει καθυστέρηση στην υπόθεση Βαλυράκη … Η δικαιοσύνη ακολουθεί τους δικούς της κανόνες»

Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ

Must Read

Σε επίκαιρες ερωτήσεις δύο βουλευτών του ΚΙΝΑΛ (Ανδρέας Λοβέρδος και Βασίλης Κεγκέρογλου) σχετικά με την υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη, απάντησε ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος αρνήθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση ή ολιγωρία στις διαδικασίες και πρόσθεσε πως «η δικαιοσύνη ακολουθεί τους δικούς της κανόνες, διότι τα πορίσματα της οφείλουν να είναι ακριβή, αντικειμενικά, δίκαια».

«Το ενδιαφέρον είναι κοινό για την διαλεύκανση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Από την πρώτη στιγμή οι διαδικασίες διερεύνησης έγιναν ακριβώς όπως έπρεπε υπό την επίβλεψη πάντα του αρμόδιου εισαγγελέα. Η δικαιοσύνη ακολουθεί τους δικούς της κανόνες, διότι τα πορίσματα της οφείλουν να είναι ακριβή, αντικειμενικά, δίκαια. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της εξιχνίασης της υπόθεσης του Σήφη Βαλυράκη», είπε αρχικά.

Ο κ.Πλακιωτάκης τόνισε πως έχει «πλήρη εμπιστοσύνη στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος όπως και στην ελληνική Δικαιοσύνη. Οι Λιμενικοί ως «προανακριτικοί υπάλληλοι τελούν πάντοτε υπό τις εντολές και οδηγίες του αρμόδιου εισαγγελέα. Χρειάζεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δεν πρόκειται για μία απλή υπόθεση. Η Δικαιοσύνη βαδίζει και συγκροτημένα, αλλά και συστηματικά με τον τρόπο που πρέπει».

Σχετικά με την καταγγελία που έχει γίνει από την οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη για πιθανές ολιγωρίες ή παραλείψεις στη διερεύνηση των αιτίων από πλευράς των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτή έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιά «και περιμένουμε το αποτέλεσμά της. Εύχομαι σύντομα να έχουμε οριστικές απαντήσεις. Δεν υπάρχει καθυστέρηση. Είναι ο χρόνος που απαιτείται από την προανακριτική διαδικασία αλλά και τις δικαστικές αρχές προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους».

Οι Ανδρέας Λοβέρδος και Βασίλης Κεγκέροογλου, καταλόγισαν ολιγωρία στη διερεύνηση καθώς, όπως ανέφεραν, ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός στις 24 Ιανουαρίου του 2021. «Στις 16 Απριλίου 2021 εμφανίζεται ο πρώτος μάρτυρας, ο οποίος καταθέτει αυτά που είδε και που δεν οδηγούν στην εκδοχή του ατυχήματος, αλλά της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως ή εξ αμελείας και από τότε, στις 12 Ιουλίου 2021 καλούνται ως ύποπτοι να καταθέσουν ανωμοτί δύο άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ήδη κατονομαστεί και υποδειχτεί ως εμπλεκόμενοι».

Ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε πως «η προανάκριση από το Λιμενικό Σώμα καρκινοβάτησε και πελαγοδρόμησε, με ύποπτο και απαράδεκτο τρόπο. Από την αρχή κάποιοι ήθελαν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι πρόκειται περί ατυχήματος» σημειώνοντας πως η οικογένεια του θύματος και ο δικηγόρος της «ευθέως έχουν κάνει λόγο για προσπάθεια κουκουλώματος» και ρώτησε τον υπουργό εάν θα ελέγξει όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα και εάν ζητήσει πειθαρχικό έλεγχο στο Λιμενικό Σώμα για την τήρηση της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This