«Ρουκέτα» Κούλογλου: «Πρόεδρε, δεν αρέσουμε πια…»!

Ο ευρωβουλευτής χτυπά ηχηρό καμπανάκι για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και ανοίγει θέμα Τσίπρα

Must Read

Ηχηρό καμπανάκι για την άγονη γραμμή όπου βολοδέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ κρούει ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου, προειδοποιώντας ότι, αν συνεχίσει τη σημερινή του αδιέξοδη πορεία, θα πάψει να αποτελεί εναλλακτική λύση και κάποιος άλλος κομματικός σχηματισμός, μοιραία, θα καλύψει το δικό του κενό!

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το χαμηλής διαβάθμισης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει αυτές τις απόψεις. Το τελευταίο, μάλιστα, διάστημα έχει σημειωθεί συχνά η εκδήλωση της δυσφορίας του προς την πλευρά της ηγεσίας, ένδειξη ίσως ενός κακού επιπέδου προσωπικών σχέσεων, όπως συνηθίζεται άλλωστε στον χώρο της λεγόμενης «ανανεωτικής Αριστεράς».

Όσα λέει, ωστόσο, δεν διαλάθουν της προσοχής της πολιτικής αγοράς, η οποία διαπιστώνει ότι πρώτη φορά μια αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να καρπωθεί στοιχειωδώς την κυβερνητική φθορά! Ο Κούλογλου επισημαίνει εμφατικά αυτή την πρωτοφανή αδυναμία, διαμηνύοντας στην ηγεσία την ιστορική φράση της Μελίνας στον Ανδρέα μετά την εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ το 1989: «Πρόεδρε, χάσαμε γιατί δεν αρέσουμε πλέον». Ο ίδιος θεωρεί μάλιστα ότι το 32% της κάλπης του 2019 «θόλωσε την εικόνα», στερώντας τη δυνατότητα αναζήτησης των ουσιαστικών λόγων της υποχώρησης.

Χάθηκε η ευκαιρία

Η Ν.Δ., παρατηρεί, «προηγείται στις μετρήσεις, στην ικανότητα για την επίλυση προβλημάτων που ευνοούσαν πάντα την Αριστερά: Υγεία, εκπαίδευση, κοινωνική ασφάλιση». Η βασική αιτία γι’ αυτό, όπως υποστηρίζει, βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ουσιαστικός απολογισμός και αυτοκριτική για τα κυβερνητικά λάθη, ενώ χάθηκε η ευκαιρία μιας μεγάλης, ανοιχτής ανασυγκρότησης των οργανωμένων δυνάμεων του κόμματος και των συμμάχων του, μετά την εκλογική ήττα.

Ο Κούλογλου παραδέχεται ότι «η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν θα είχε υπάρξει χωρίς τη χαρισματική φυσιογνωμία του προέδρου του». Προσθέτει όμως ότι, ενώ «η ηγετική του θέση δεν αμφισβητείται από κανέναν, αυτό το ζηλευτό για κάθε κόμμα προνόμιο δεν έχει αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας στιβαρής ηγετικής ομάδας, με τα καλύτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας».

«Το σκάφος δεν έχει σταθερή πορεία και ψάχνεται. Μια σειρά από ευκαιρίες για επίδειξη ηγετικού προφίλ χάθηκαν», κλείνει δραματικά, ανοίγοντας, ταυτόχρονα, θέμα Τσίπρα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This