Τετάρτη 4/8/2021

Μετά την ΕΕ, «βαθιά ανήσυχο» είναι και το Λονδίνο για τις τουρκικές προκλητικές εξαγγελίες

Θα πάθουν και τίποτα από την πολλή ανησυχία

Μετά τον Ζόζεπ Μπορέλ εκ μέρους της ΕΕ και ο Ντομινίκ Ράαμπ, ΥΠΕΞ της Βρετανίας, δήλωσε ότι το Λονδίνο είναι «βαθιά ανήσυχο» για την ανακοίνωση του Ταγίπ Ερντογάν για τον αποχαρακτηρισμό μέρους της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων, λέγοντας ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και εγείρει κινδύνους για την υπονόμευση της διαδικασίας διευθέτησης του Κυπριακού. Το συζητάμε αυτό κατεπειγόντως με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας», ανέφερε ο Βρετανός ΥΠΕΞ με ανάρτηση στο twitter.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει σθεναρά τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που καλύπτουν το ζήτημα των Βαροσίων και καλεί όλα τα μέρη να συμμορφωθούν με αυτά. Καλεί επίσης όλα τα μέρη να μην προβούν σε ενέργειες που υπονομεύουν τη διαδικασία συζητήσεων για το Κυπριακό, ή αυξάνουν τις εντάσεις στο νησί», ανέφερε με τη σειρά του εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΕΞ.

Βέβαια η αναφορά σε «όλα τα μέρη» είναι ξεκάθαρα υποκριτική και γίνεται για να μη θίξουν τον Ερντογάν, αφού μόνο ένα μέρος κάνει προκλητικές ενέργειες σε αυτή την εξίσωση: η Τουρκία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ