Σπίρτζης: «Παραλίγο να προκαλέσουν αεροπορικό ατύχημα, με το Ρωσικό Ιλιούσιν, αλλά γιατί;»

Ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων

Must Read

Εξηγήσεις για την παραλίγο τραγωδία στον αέρα όταν διασταυρώθηκαν οι πορείες του συντονιστικού ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής με το ρωσικό Ιλιούσιν, ζητάει με ανακοίνωσή του ο Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Χθες αποκαλύφθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega ηχητικό ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τις κρίσιμες στιγμές που βίωσαν οι πιλότοι από το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής όταν παραλίγο να συγκρουστούν με το ρωσικό Ιλιούσιν, που επιχειρούσε.

Ακούσαμε τον πιλότο του συντονιστικού αεροπλάνου της Πυροσβεστικής να λέει: ”Δεν έχω καμία ενημέρωση και προς όλα τα εναέρια μέσα μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Επαναλαμβάνω μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτo, είναι ανασφαλές, κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Λυπάμαι που το λέω αλλά μόλις προσγειωνόμαστε θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Το Ιλιούσιν χωρίς να ενημερώσει κανέναν διασταύρωσε περίπου στα 200 πόδια από εμάς. Παρακαλώ πολύ ενημερώστε να μην ξαναέρθει κανένα Ιλιούσιν στην περιοχή”.

Γιατί όμως συνέβη αυτό;

Ακόμη και όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρησιμοποιεί εναέρια μέσα που ενοικιάζει και έχουν ξένο πλήρωμα, υπάρχει ο ”Σύνδεσμος” που μεταφέρει στην γλώσσα του πληρώματος τις εντολές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην περίπτωση του ρωσικού Ιλιούσιν, αλλά και των μέσων που παρείχε η Ρωσία στη χώρα μας, τα περισσότερα του Ρωσικού στρατού, μαθαίνουμε ότι το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, δεν προέβλεψε να υπάρχει ”Σύνδεσμος”, οπότε το Ρωσικό Ιλιούσιν και το πλήρωμα μου, αυτενεργούσε χωρίς εντολές και χωρίς συντονισμό.

Αν ισχύουν οι πληροφορίες αποδεικνύεται ότι ο συντονισμός στην αντιμετώπιση των καταστροφών, βρίσκεται σε μηδενικό επίπεδο, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες των πολιτών, των εθελοντών και των στελεχών των Δήμων, όπως και ο τρόπος λειτουργίας και συντονισμού του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη.

Ελπίζουμε να ακούσουμε ειλικρινείς εξηγήσεις… Αν ακούσουμε….» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This