Επικοινωνία Μητσοτάκη -Ερντογάν σήμερα το απόγευμα για Αφγανιστάν και προσφυγικό!

Must Read

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σήμερα στις 19:30 το απόγευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αντικείμενο την κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν και τις προσφυγικές ροές.

Η Αθήνα εκτιμά ότι η επαφή με την Τουρκία είναι απαραίτητη, καθώς η ευρύτερη περιοχή και κυρίως οι δύο χώρες ενδέχεται να επηρεαστούν από νέα προσφυγικά κύματα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο η κυβέρνηση «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα το απόγευμα στις 19:30, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν». 

Η Αθήνα εκτιμά ότι η επαφή με την Τουρκία είναι απαραίτητη, καθώς η ευρύτερη περιοχή και κυρίως οι δύο χώρες ενδέχεται να επηρεαστούν από νέες προσφυγικές ροές που θα προκύψουν από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και, άρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το ίδιο πρόβλημα.

«Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια αποτελεσματικότητα στη φύλαξη τόσο των χερσαίων όσο και των θαλάσσιων συνόρων, όπως κάνει μέχρι σήμερα» σημείωναν κυβερνητικές πηγές.

Ήδη έχουν γίνει συνεννοήσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για την αποφυγή νέου προσφυγικού κύματος, με το δίαυλο των διπλωματικών συμβούλων του κ. Μητσοτάκη και του κ. Ερντογάν Ελένης Σουρανή και Ιμπραήμ Καλίν αντίστοιχα να έχει αποτέλεσμα. 

τουρκική ακταιωρός λαθρομετανάστες

Σημειώνεται ότι στα εδάφη της Τουρκίας υπάρχουν ήδη 4 εκατ. Σύροι πρόσφυγες, κάτι που προκαλεί σημαντικά κοινωνικά προβλήματα, ενώ η γείτονα χώρα απειλείται με νέες προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν που θα επιτείνουν την ένταση. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί κάνει λόγο ακόμα και για αφίξεις άλλων 6 εκατομμυρίων Αφγανών στην Τουρκία!

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές Αρχές είναι ήδη σε επιφυλακή στα σύνορα του Έβρου για το ενδεχόμενο νέου μεταναστευτικού κύματος. Άλλωστε την Παρασκευή μεταφέρθηκαν στην περιοχή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχαήλ Καραμαλάκης.

εβρος μεταναστες συνοριοφυλακες

Προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Ορεστιάδα και από εκεί θα μεταφερθούν στις Καστανιές για να επιθεωρήσουν την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.   Οι περιπολίες έχουν αυξηθεί και ένοπλες δυνάμεις, Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες βρίσκονται σε συναγερμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This