Βουλή: Προμηνύεται… καυτή συζήτηση για τις πυρκαγιές!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εξήγηση Μητσοτάκη για το πώς κάηκε η χώρα με τα χέρια κάτω

Must Read

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται τα κομματικά επιτελεία για την αυριανή συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή, που ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να εξηγήσει γιατί καταστράφηκαν (και) φέτος, με κρατική ολιγωρία, μερικά από τα σημαντικότερα και σπάνια, πλέον, δάση της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, αλλά όπως προέκυψε και από τη χθεσινή ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, η κυβέρνηση σκοπεύει να αναδείξει το μήνυμα ότι δεν θα αφήσει κανέναν πυρόπληκτο αβοήθητο και καμία από τις πληγείσες περιοχές χωρίς τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αποκατάστασή της. «Κινούμαστε ήδη στην κατεύθυνση αυτή, με τρόπο που έχει τα χαρακτηριστικά της ταχύτητας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης» είπε.

Όπως ανέφερε, έχουν ολοκληρωθεί από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών ο έλεγχος και ο επανέλεγχος σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτίρια στην Αττική, στην Εύβοια, στη Φωκίδα, στη Φθιώτιδα και την Πελοπόννησο. Συνολικά έχουν διενεργηθεί 2.413 αυτοψίες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι αυτοψίες σε Λαυρεωτική και Βίλια.

Θα έχει πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως σημειώνουν οι προσεκτικοί πολιτικοί παρατηρητές, η εξήγηση που θα δώσει ο πρωθυπουργός ως προς τους λόγους που η χώρα κάηκε με τα χέρια κάτω και σε συνθήκες άπνοιας, επειδή προσπάθησε να αποφύγει ένα νέο Μάτι.

Ακόμα στοιχειώνει τον Τσίπρα το Μάτι

Στην Κουμουνδούρου, όπως έχει ήδη σημειώσει η «δημοκρατία», επέμειναν εξαρχής σε χαμηλούς τόνους, προκαλώντας, σύμφωνα με προεδρικούς κύκλους, αμηχανία στην Πειραιώς, η οποία ανέμενε «υψηλές θερμοκρασίες». «Δεν θα κάνουμε μικροπολιτική πάνω από τις στάχτες», είναι η μόνιμη επωδός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι προφανές ότι το Μάτι στοιχειώνει ακόμα και σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου, όπως εξηγούν κομματικές πηγές, θα τεθούν οι προσωπικές ευθύνες του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης γελιέται ότι θα διώξει τις πολιτικές ευθύνες από πάνω του, απομακρύνοντας τον κ. Χρυσοχοΐδη ή με ανασχηματισμούς. Η πολιτική ευθύνη για ό,τι συνέβη φέρει το όνομά του. Το ίδιο και η επιχειρησιακή ευθύνη, αφού συγκέντρωσε όλες τις αρμοδιότητες στο πρωθυπουργικό γραφείο», λένε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This