Ο Μητσοτάκης αποποιείται κάθε ευθύνη και λέει με θράσος ότι όλα λειτούργησαν υποδειγματικά – «Κανένας οικισμός δεν κάηκε ολοσχερώς»

Ο πρωθυπουργός τα «έριξε» στην κλιματική αλλαγή και στον καύσωνα - «Είχαμε προετοιμαστεί καλύτερα από άλλες χρονιές» δηλώνει χωρίς ίχνος ντροπής

Must Read

Για όλα φταίει η κλιματική αλλαγή και ο καύσωνας. Αυτό ήταν το συμπέρασμα από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού από το Βήμα της Βουλής. Ο πρωθυπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ αποποιείται κάθε ευθύνη, και δηλώνει ότι «ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε υποδειγματικά»…

Το ερώτημα είναι πώς γίνεται να λειτούργησε υποδειγματικά το κράτος αφού κάηκαν τόσες χιλιάδες στρέμματα, αλλά και βέβαια πώς γίνεται να λέγονται όλα αυτά από το στόμα του πρωθυπουργού ο οποίος δεν έχει το σθένος να αναγνωρίσει πολιτικές ή υπηρεσιακές ευθύνες.

Ο Μητσοτάκης εκτός πραγματικότητας!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε άφωνους όσους τον άκουσαν, καθώς όσα είπε υποδηλώνουν ότι είτε κοροϊδεύει τον κόσμο κατάμουτρα, είτε δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας. Και τα δύο είναι πολύ επικίνδυνα…

«Είχαμε προετοιμαστεί καλύτερα από άλλες χρονιές» είπε ο πρωθυπουργός, και οι πληγέντες ακόμα αναρωτιούνται τι ήθελε να πει, αφού χάθηκαν πολλές περιουσίες και έμειναν στον δρόμο πολλοί άνθρωποι.

«Αιτία για όλα η κλιματική αλλαγή»

Για όλα φταίει η κλιματική κρίση και ο καύσωνας είπε ο κ. Μητσοτάκης που ακολούθως θέλησε να μεταθέσει την συζήτηση από το πεδίο των ευθυνών για την πρωτοφανή καταστροφή στην επόμενη ημέρα και στα θετικά μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων, αποκατάστασης των δασών και προετοιμασίας για το μέλλον.

«Η συγγνώμη είναι προσωπική ηθική στάση, ένα μήνυμα, σύνθημα για δράση και ένα κάλεσμα να διδαχθούμε από μία αρνητική εμπειρία για να γίνουμε καλύτεροι» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας για άλλη μία φορά επίκληση στο συναίσθημα.

«Δεν είχαμε νεκρούς»

Κάνοντας αντίστιξη με το Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το σχέδιο για να αποφευχθούν οι νεκροί πέτυχε πλήρως, υπήρχε σχέδιο εκκενώσεων των κατοικημένων περιοχών που απέδωσε, οι καθαρισμοί δασών είχαν γίνει, η Πυροσβεστική λειτούργησε έγκαιρα και αποτελεσματικά, τα μέσα πυρόσβεσης ήταν περισσότερα από κάθε φορά.

Αλλά και στο πεδίο των αποζημιώσεων ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο μηχανισμός κινήθηκε πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά και ήδη οι πληγέντες ενισχύονται.

Διαβάστε ακόμα:

Βουλή LIVE: «Μετωπική» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This