Τα πολιτικά τζάκια της ΝΔ επιβάλουν τον ανασχηματισμό

Must Read

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη

 

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε εκλογές όταν μπορούσε, δηλαδή αμέσως μετά την περασμένη Άνοιξη και τώρα εγκλωβίστηκε.

 

Αν και είχε πιεστικές εισηγήσεις για εκλογές, τότε που όλα έδειχναν ότι βγαίνουμε από την πανδημία και οι εμβολιασμοί βρίσκονταν σε αύξουσα πορεία, εντούτοις προτίμησε να το αφήσει το θέμα και να το ξαναδεί στις αρχές του Φθινοπώρου, ελπίζοντας στα έσοδα από τον τουρισμό, στο πακέτο ανάκαμψης, αλλά και στο να έχει προχωρήσει πολύ το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

 

Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε. Αν και ο τουρισμός έδειξε ανέλπιστα καλά αποτελέσματα, εντούτοις τρία άλλα μη αναμενόμενα γεγονότα διέλυσαν τους σχεδιασμούς του.

 

Πρώτα οι τεράστιες πυρκαγιές που κατέκαυσαν πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα δασών, δασικών εκτάσεωνκαι ιδιωτικών κτημάτων και προκάλεσαν ζημιές σε χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις. Πάνω στον πανικό της η κυβέρνηση (δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης) προσπάθησε με κάθε τρόπο να μην υπάρξουν καμένοι άνθρωποι και δημιουργηθεί αναπόφευκτη καταλυτική σύγκριση με το Μάτι, αλλά δυστυχώς χάθηκε φυσικός πλούτος, χλωρίδα, πανίδα, ανθρώπινες περιουσίες και ανθρώπινα όνειρα που πολλές φορές, αυτά τα τελευταία, εκδικούνται πολιτικά.

 

Δεύτερο απρόβλεπτο γεγονός είναι ένα τείχος τριών περίπου εκατομμυρίων Ελλήνων και Ελληνίδων που αρνούνται να εμβολιαστούν, οδηγώντας τον κ. Μητσοτάκη σε επίδειξη αυταρχισμού και κοινωνικής αναλγησίας και φυσικά και ως εκ τούτου, περαιτέρω άρνησης. Ήδη παρατηρούνται εντάσεις και ενοχλήσεις μεταξύ «καλών – αψέκαστων» εμβολιασμένων και «κακών – ψεκασμένων» ανεμβολίαστων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις κοινωνικού διχασμού. Μάλιστα από χθες ακούμε ότι οι «ειδικοί» συστήνουν εμβολιασμό σε μικρά παιδιά 5-12 ετών. Εκεί νομίζουμε ότι θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση ακόμα και από εμβολιασμένους γονείς.

 

Το τρίτο, κάτι που πέρασε στα ψιλά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, είναι η απώλεια ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα της Αμμοχώστου, το οποίο έδαφος κατέλαβε η Τουρκία ανενόχλητη, με τον κ. Μητσοτάκη πολιτικά να «λουφάζει» (επί το λαϊκότερον) και να αδυνατεί να ψελλίσειότι σταματά κάθε επαφή και συζήτηση με τον κατακτητή, ακολουθώντας προφανώς εντολές Αμερικανών και Γερμανών, εκτός και αν υπάρχει πολιτική δειλία.

 

Υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα στην οικονομία, τους πλειστηριασμούς και τις πτωχεύσεις των ανθρώπων που έρχονται, αλλά κυρίως τα πιο πάνω τρία γεγονότα αμαύρωσαν, μέσα σε λίγο καιρό, την εικόνα του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, με αποτέλεσμα οι κρυφές δημοσκοπήσεις να δείχνουν πλέον κάθοδο της ΝΔ και είμαστε μόνο στην αρχή. Να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από τις κρυφές δημοσκοπήσεις, δεν ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα πέφτει η ΝΔ και μάλιστα ενόψει απλής αναλογικής, με την οποία θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, ίσως υπάρξει κίνδυνος να απομακρυνθεί ανεπίστρεπτα από την εξουσία, όπως το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ, αν δεν γίνει κάτι να ανακοπεί η καθοδική τάση. Ίσως, μετά τις επόμενες εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης να μην είναι ακόμα και σε θέση πλέον να ζητήσει να ξαναγίνουν δεύτερες εκλογές.

 

Όπως είπαμε όμως στην αρχή, τώρα ο κ. Μητσοτάκης εγκλωβίστηκε. Δεν μπορεί πλέον να κάνει νικηφόρες εκλογές. Αλλά η ΝΔ δεν είναι μόνο ο κ. Μητσοτάκης, ούτε μόνο η πολιτική οικογένεια Μητσοτάκη. Η ΝΔ, όπως είπαμε και σε άλλο άρθρο, δεν είναι ένα δημοκρατικό κόμμα ενεργών μελών. Είναι κάτι σαν ένα καρτέλ πολιτικών τζακιών και αυτά τα πολιτικά τζάκια (αν και με λιγότερη ισχύ απ’ ότι στο παρελθόν) δεν θέλουν σε καμία περίπτωση τη συρρίκνωση και εξαφάνιση του κόμματος, δηλαδή την εξαφάνιση των ίδιων.

 

Είναι λοιπόν επόμενο, να δέχεται ο κ. Μητσοτάκης πιέσεις από τα πολιτικά τζάκια να κάνει κάτι για να σταματήσει η κατάρρευση του κόμματος. Και αυτό το κάτι είναι δύο πράγματα: Εκλογές ή ριζικός ανασχηματισμός και βλέπουμε. Επειδή όμως ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον εγκλωβιστεί εκλογικά, το μόνο που του απομένει είναι οανασχηματισμός, ο οποίος και προφανώς θα γίνει εντός των επομένων ημερών ή και ωρών, προκειμένου να αντλήσει ένα νέο επικοινωνιακό ξεκίνημα και ταυτόχρονα να εμφανιστεί στη ΔΕΘ με νέα κυβέρνηση, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή. Απλά φυσικά για να κερδίσει χρόνο και βλέπει.

 

Θα προσπαθήσει λοιπόν να κάνει κάτι με τον επικείμενο ανασχηματισμό και αν δεν τα καταφέρει (κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο) θα τον υποχρεώσουν τα πολιτικά τζάκια να πάει σε εκλογές, για να σταματήσει την κάθοδο. Χρόνο κερδίζει μόνο και τίποτε άλλο.

 

ΥΓ. Αυτό δυστυχώς είναι το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Αντί να γίνεται προσπάθεια για ευημερία της χώρας, αντίθετα τα πάντα κινούνται γύρω από τις προσωπικές πολιτικές αγωνίες του κάθε πρωθυπουργού και των πολιτικά ευνουχισμένων κλακαδόρων του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This