Δεν ανησυχεί καθόλου ο Μητσοτάκης για τις αντιδράσεις των υγειονομικών: «Όλα είναι υπό έλεγχο» (video)

Βασικά δεν ανησυχεί για τίποτα. Χαλαρά στη Θεσσαλονίκη...

Must Read

Χαλαρός και αισιόδοξος σαν να μη συμβαίνει τίποτα σε αυτή τη χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη να μην ανησυχεί ούτε για τις αντιδράσεις των υγειονομικών στην επιβολή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και τις αναστολές εργασίας, ούτε για την οικονομία, ούτε για την πορεία των μεγάλων έργων, ούτε και για την Παιδεία. 

Ερωτώμενος κατά την άφιξή του στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης για τις μαζικές αντιδράσεις των υγειονομικών και αν τον ανησυχούν, ο Πρωθυπουργός απάντησε συνεχίζοντας το βήμα του: «Όλα είναι υπό έλεγχο».

Κατά τα άλλα, η ελληνική οικονομία προκαλεί αισιοδοξία στον κ. Μητσοτάκη: «Έχουμε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την προοπτική της οικονομίας τους επόμενους μήνες τα μηνύματα συνολικά είναι ενθαρρυντικά», είπε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων που είχε στο διοικητήριο με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας ενόψει της 85ης ΔΕΘ.

«Η χώρα σήμερα δανείστηκε και πάλι με μία σύνθετη έκδοση πενταετούς και τριακονταετούς ομολόγου σε εξαιρετικά ελκυστικά επιτόκια και πιστεύουμε ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι ένας χρόνος σημαντικής ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία και προφανώς για την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας», επισήμανε, παρουσιάζοντας τον συνεχή δανεισμό της Ελλάδας σαν κάτι φυσιολογικό…

Μετρό

Για το Μετρό ο πρωθυπουργός είπε ότι με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δόθηκε οριστική και τελική λύση στην κατασκευή στο σταθμού Βενιζέλου και σημείωσε πως «πρέπει να είναι κανείς πολύ καχύποπτος για να μην αναγνωρίζει ότι σήμερα ήδη η πόλη αλλάζει, χώροι ελεύθεροι αποδίδονται καθώς εργοτάξια απομακρύνονται».

Επανέλαβε τη δέσμευση του ότι «ο σταθμός Βενιζέλου θα παραδοθεί με τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα να έχουν επιστρέψει με απόλυτη επιστημονική και αρχαιολογική συνέπεια στη θέση τους, όπως, εξάλλου, έχει ξεκινήσει να γίνεται στο σταθμό Αγίας Σοφίας» και υπογράμμισε: «Θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν αποσπάστηκαν εκεί τα αρχαία δεν υπήρχε καμιά πρόβλεψη επανατοποθέτησης τους και δεν είχε αποκαλυφθεί τότε στην πόλη όλο αυτό το μεγάλο κύμα αντίδρασης που προκλήθηκε με το σταθμό Βενιζέλου».

Λιμάνι

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «προχωρούν με ταχύτητα τα έργα βελτίωσης στην 6η προβλήτα και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2024. Η πορεία του λιμανιού είναι ανοδική και οι προοπτικές του είναι εξαιρετικά ευοίωνες».

«Η σύμβαση για τη διασύνδεση του λιμανιού με τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία οδό υπεγράφη στα τέλη Ιουλίου 2021 και η σιδηροδρομική σύνδεση έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ», πρόσθεσε.

Πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

«Εγκρίθηκε το εδικό πολεοδομικό σχέδιο για τη μετατροπή του χώρου του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά σε μητροπολιτικό πάρκο και το σχετικό ΦΕΚ δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου. Η σύμβαση για τον ανάδοχο είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο». Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εργασίες για την δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι με μεγάλη χαρά θα βρεθεί στον χώρο κατά την έναρξη των εργασιών για να αποδείξει «και σε όσους είναι καχύποπτοι ότι το έργο αυτό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και θα δρομολογηθεί ακριβώς όπως είχε δεσμευτεί».

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει επεκταθεί και έχει ανοίξει τις πύλες του πιο μεγάλο και πιο σύγχρονο, θυμίζοντας ότι «το έργο αυτό ξεκίνησε από προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και ολοκληρώθηκε πάλι από κυβέρνηση της ΝΔ, όπως συνέβη και για τα υπόλοιπα 13 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας».

Εκστρατεία πειθούς υπέρ του εμβολιασμού

O Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας σε όλους την αισιοδοξία του για τη δυνατότητα της οικονομίας να ανακάμψει με ταχείς ρυθμούς, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην βρεθεί ξανά η αγορά σε συνθήκες γενικού lockdown, καθώς «από τη στιγμή που η Πολιτεία προσφέρει το εμβόλιο σε όλους, δωρεάν, δεν μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία της οικονομίας». Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από όλους να συνεισφέρουν στην εκστρατεία πειθούς (σ.σ. που δεν έχει γίνει ακόμα) υπέρ του εμβολιασμού.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι και χρηματοδοτικά εργαλεία (σ.σ. δάνεια δηλαδή), μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, ώστε να γίνουν έργα ή παρεμβάσεις για τη στήριξη της οικονομίας σε στρατηγικά μέτωπα, όπως η πράσινη ανάπτυξη, η ψηφιακή μετάβαση και η καλλιέργεια δεξιοτήτων.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν ανησυχεί επίσης και για την Παιδεία και επανέλαβε το αφήγημα ότι «οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται στον χώρο της Παιδείας ενισχύουν την τεχνική κατάρτιση και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων στην πραγματική οικονομία. Η θεσμοθέτηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ συνιστά σημαντική μεταρρύθμιση για την επόμενη μέρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This