Το Μαξίμου προχωρά ακάθεκτο στο… πετσόκομμα του ΕΣΥ με «πιστόλι» τον Πλεύρη! (video)

Με τα όσα είπε στην πρώτη του συνέντευξη, επιβεβαίωσε πανηγυρικά τη «δημοκρατία» για το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας σε ιδιώτες

Must Read

Για τα… λάθος πράγματα έβγαλε άγχος και ανησυχία στη χθεσινή πρώτη του συνέντευξη ως υπουργός Υγείας ο Θάνος Πλεύρης. Στον πάντα φιλόξενο για τους κυβερνώντες ΣΚΑΪ έδειξε να τον ενδιαφέρει περισσότερο να απαντήσει σε όσα αποκάλυψε η «δ» την προηγούμενη εβδομάδα, παρά να μιλήσει για σχέδιο της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στα φλέγοντα ζητήματα της υγείας.

Το κακό, βέβαια, είναι ότι ο Θάνος Πλεύρης απέτυχε και στα δύο, καθώς από τη μια πλευρά δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο και από την άλλη επιβεβαίωσε πλήρως τα δικά μας ρεπορτάζ και εκτιμήσεις. Ξεκινώντας από την εμπειρία του στο σύστημα υγείας, ο νέος υπουργός είπε ότι είχε θητεύσει ως σύμβουλος υπουργών Υγείας την περίοδο του 2012-2014, «άρα γνωρίζει καλά τον χώρο».

Μόνο που παρέλειψε να αναφέρει ότι εκείνη την περίοδο το Υπουργείο Υγείας έκλεινε νοσοκομεία κατά παραγγελία της τρόικας, ότι υγειονομικοί απολύονταν από το σύστημα υγείας, ότι επιβαλλόταν το περίφημο «5 ευρώ» στα νοσοκομεία και, φυσικά, χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν επί της ουσίας εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όμως, ο Θάνος Πλεύρης δεν έμεινε μόνο εκεί. Μέσα στη φούρια του να απαντήσει σε όσα αποκαλύψαμε την προηγούμενη εβδομάδα για τον ρόλο του στο υπουργείο Υγείας, παραδέχτηκε πως έχει εμπλακεί ως δικηγόρος σε υποθέσεις τόσο από την πλευρά της αγοράς, όσο και από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου. Ο υπουργός Υγείας, λοιπόν, παραδέχτηκε ότι ως δικηγόρος έχει στηρίξει την πλευρά των ιδιωτικών συμφερόντων σε υποθέσεις που εμπλέκονται στον χώρο της Υγείας!

Πλήρως απροετοίμαστος

Πάμε, όμως, παρακάτω… Κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στην πραγματικότητα ο νέος υπουργός παραδέχτηκε ότι -ούτε λίγο ούτε πολύ- δεν γνώριζε για την υπουργοποίησή του στον κρίσιμο χώρο της Υγείας και ότι, αν την περίμενε, θα ήταν… αμετροεπής. Κοινώς, παραδέχτηκε ότι ήταν πλήρως απροετοίμαστος για μια τέτοια εξέλιξη.

Όλα αυτά μπορεί να φαίνονταν ενδιαφέροντα -για το πολιτικό ρεπορτάζ- και ίσως ρομαντικά, αν τις τελευταίες ημέρες δεν είχαμε θρηνήσει πάνω από 100 ανθρώπους, αν καθημερινά στις εντατικές δεν διασωληνώνονταν δεκάδες άνθρωποι και αν η χώρα δεν βρισκόταν εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Όμως, η… απρόσμενη τοποθέτηση Πλεύρη στο Υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει ακόμη μια θέση που διατυπώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα: Ο νέος υπουργός έρχεται ως «πιστόλι» για να εφαρμόσει στο ακέραιο τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του Μεγάρου Μαξίμου. «Θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης, προσθέτοντας ότι είναι αναφανδόν υπέρ της σύμπραξης του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά, λοιπόν, τα πρώτα δείγματα γραφής του…

  • Δείτε τη συνέντευξη του νέου υπουργού Υγείας:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This