Ομολογία Γεραπετρίτη για τα σχέδια κλειστού φοιτητικού λόμπι

Must Read

Τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις αλλαγές στην Εκπαίδευση στις οποίες προχώρησε πρόσφατα και που είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από τα πανεπιστήμια 30.000 παιδιών αποκάλυψε χθες με κυνισμό ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι δεν έχουν όλα τα Ελληνόπουλα δικαίωμα στην Ανώτατη Εκπαίδευση και δεν πρέπει να σπουδάσουν όλα, γιατί τάχα η ελληνική αγορά δεν μπορεί να απορροφήσει τόσο πολλούς πτυχιούχους, μία άποψη ταξικής και φασιστικής λογικής, καθώς τα διαχωρίζει σε δύο κατηγορίες.

«Η αγορά στην Ελλάδα δεν μπορεί να υποδεχθεί τόσο μεγάλα μεγέθη αποφοίτων από τα πανεπιστήμια, αντιθέτως πρέπει να δίνουμε στα παιδιά ρεαλιστικές επαγγελματικές διεξόδους» είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status FM 107,7 και έδειξε τον δρόμο των επαγγελματικών ΙΕΚ.

«Τα δημόσια ΙΕΚ έχουν τα επαγγέλματα του μέλλοντος, ό,τι ζητάει σήμερα η αγορά, 22.000 δήλωσαν δημόσια ΙΕΚ και εμείς έχουμε στόχο να τα αναβαθμίσουμε» υποστήριξε ακόμη, χωρίς ωστόσο να εξηγεί ποια είναι αυτά τα επαγγέλματα του μέλλοντος που μπορούν τα παιδιά να τα σπουδάσουν στα ΙΕΚ και δεν μπορούν στα πανεπιστήμια, ούτε βέβαια εξήγησε γιατί η κυβέρνηση δεν αναβαθμίζει τα πανεπιστήμια για να συμπεριλάβουν και τα «επαγγέλματα του μέλλοντος».

Με αστείες δικαιολογίες ο υπουργός Επικρατείας προσπαθεί να στηρίξει την ταξική λογική της πολιτικής της κυβέρνησης και, για να γίνει πιστευτός, είπε ότι «το project με τα δημόσια ΙΕΚ το έχουμε εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν για το προσωπικό και τις υποδομές τους, για να είναι μια ρεαλιστική εναλλακτική λύση» και ισχυρίστηκε ότι ήδη «στα δημόσια ΙΕΚ ένας στους τέσσερις σπουδαστές είναι απόφοιτος πανεπιστημίου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This