Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θυσιάζει τη θέση του δημάρχου στο ΔΣ του ΟΛΠ προς όφελος των Κινέζων της Cosco!

Με τη σύμβαση παραχώρησης του υπόλοιπου 16% των μετοχών του μεγαλύτερου ελληνικού λιμανιού

Must Read

Στο βωμό του αφηγήματος των επενδύσεων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θυσιάζει τη θέση του δημάρχου Πειραιά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς που θα ελέγχει πλήρως η κινεζική Cosco.

Αυτό προκύπτει από τη νέα σύμβαση παραχώρησης του υπόλοιπου 16% των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ στους Κινέζους από το Δημόσιο. Μετά από δεκαετίες ο Δήμος Πειραιά δεν θα εκπροσωπείται με τον εκάστοτε δήμαρχο του στη διοίκηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Με την πρώτη συμφωνία της Cosco με το Ελληνικό Δημόσιο το 2016, είχε παραχωρηθεί η μία θέση του ΔΣ του ΟΛΠ στο δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μώραλη.

Τώρα οι Κινέζοι εκδιώχνουν το δήμαρχο της πόλης και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν αντιδρά! Μάλιστα η κυβέρνηση έκανε δεκτό το γεγονός ότι οι Κινέζοι δεν υλοποίησαν 11 επενδύσεις που προβλεπόταν να έχουν ολοκληρωθεί ώστε να παραχωρηθεί και το υπόλοιπο 16% των μετοχών!

Την εκδίωξη του δημάρχου της πόλης από το ΔΣ του ΟΛΠ, καταγγέλλει ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς για όλους» Νίκος Μπελαβίλας ο οποίος καλεί τη δημοτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, τον επικεφαλής της Νίκο Βλαχάκο και το δήμαρχο, να διεκδικήσουν τη θέση στο ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ.

Ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρει σε γραπτή του δήλωση:
«Ο Δήμος Πειραιά, για πρώτη φορά στην ιστορία του, εκδιώκεται από τη διοίκηση του λιμανιού του. Η νέα σύμβαση παραχώρησης του υπολοίπου 16% των μετοχών μεταξύ Cosco και Ελληνικού Δημοσίου αφαιρεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ τη θέση που κατείχε ως τώρα ο Δήμαρχος Πειραιά.

Από την ίδρυση της πόλης το 1835, το λιμάνι βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Δήμου Πειραιά και μετά την ίδρυση του κρατικού ΟΛΠ το 1930 αυτός συμμετείχε στη διοίκηση. Με τη συμφωνία Coscο-Ελληνικού Δημοσίου του 2016 μία από τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου δόθηκε στον Γιάννη Μώραλη. Αυτή η θέση χάνεται με απόφαση της σημερινής κυβέρνησης.

Προτείναμε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο να διεκδικηθεί με κάθε τρόπο η μοναδική «ελληνική» θέση που διατηρείται στο νέο διοικητικό συμβούλιο για την πόλη του Πειραιά. Ελπίζουμε ότι τόσο η δημοτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και ο Νίκος Βλαχάκος όσο και η παράταξη του Γιάννη Μώραλη θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα διεκδικήσουν μαζί με όλους μας, τα αυτονόητα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This