«Δεν έχω πρόθεση να μπω σε κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία», δήλωσε ο Μητσοτάκης από το Μουσείο του Λούβρου (video)

Παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό

Must Read

Συνέντευξη στην ΕΡΤ, μέσα από το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας φόντο το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης!

«Θα σας ζητούσα λίγη υπομονή, αύριο το πρωί θα κάνουμε δηλώσεις με τον πρόεδρο Μακρόν από το Μέγαρο των Ηλυσίων», ανέφερε σχετικά με την αμυντική συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας και την προμήθεια των φρεγατών Bellhara. Τονίζοντας μάλιστα ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ανάγκη να φυλάσσονται ως ευρωπαϊκά. Την ίδια ώρα εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα συνδράμει κάθε αίτημα της Ελλάδας!

«Αυτό το οποίο μπορώ να πω, είναι ότι το αίτημα για την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης είναι απολύτως επιτακτικό. Ελλάδα και Γαλλία θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή αυτής της ευρωπαϊκής προσπάθειας. Δεν υπονομεύει το ΝΑΤΟ, αλλά όσο πιο ισχυρή θα είναι αμυντικά η Ευρώπη, τόσο πιο πολύ μπορεί να συνεισφέρει στο ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι είναι ώριμη η πρόταση για τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, τόνισε: «Η ένταση δεν εξυπηρετεί κανέναν. Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα με αυτοπεποίθηση και προτιμώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και μπορούμε να βρούμε και τομείς συνεργασίας, όπως το μεταναστευτικό, αλλά προϋπόθεση είναι ο σεβασμός στον γείτονα και το διεθνές δίκαιο στα μεγάλα ζητήματα. Στις απειλές της Τουρκίας θα αντιδρούμε όπως αντιδρούσαμε πάντα και το κάναμε πάντα με αποτελεσματικότητα και αυτοπεποίθηση. Η Τουρκία ξέρει ποια είναι τα όριά μας, που είναι και όρια της Ευρώπης και προτιμώ να βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων».

«Θα ενισχύουμε την αποτρεπτική μας ικανότητα. Δεν έχω πρόθεση να μπω σε κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία. Θα παραδώσω Ένοπλες Δυνάμεις πολύ πιο ισχυρές από αυτές που παρέλαβα εγώ» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παραδέχτηκε μάλιστα ότι δεν υπάρχει αλληλεγγύη στην ΕΕ για το μεταναστευτικό και τόνισε ότι υπάρχουν κράτη στην Ένωση που δεν είναι διατεθειμένα να αναγνωρίσουν και να αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί. Ενώ τόνισε ότι οι μεταναστευτικές ροές με την διακυβέρνηση της ΝΔ έχουν μειωθεί κατά 90%, αν και η κυβέρνηση παρέλαβε το πρόβλημα σε έξαρση.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This