Κόμματα και δήμοι κατά κυβέρνησης για το δώρο στην Cosco   

Συλλαλητήριο σήμερα από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Πειραιά

Must Read

Βάλλεται πανταχόθεν η κυβέρνηση για την τροποποίηση της σύμβασης με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά, με την αντιπολίτευση και τα συνδικάτα να καταγγέλλουν πως παραδίδεται το 16% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά στην εταιρία, παρόλο που αυτή δεν έχει υλοποιήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις της για επενδύσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, καταγγέλλει πως η κυβέρνηση «διαπράττει ξεκάθαρη παράβαση καθήκοντος» και «απιστία κατά του Δημοσίου», θέτοντας ζήτημα ποινικών ευθυνών, ενώ την ίδια ώρα, σήμερα το απόγευμα συνδικαλιστικές οργανώσεις του Πειραιά διοργανώνουν συλλαλητήριο στο Πασαλιμάνι.

Εξάλλου, οι ναυτεργάτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους και στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών και την Ένωση Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά να διατυπώνουν τις ενστάσεις τους επί της κύρωσης της σύμβασης.

Επικριτικοί εμφανίστηκαν και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που κατήγγειλαν την απουσία διαβούλευσης, με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη να σημειώνει πως η σύμβαση «δεν υλοποιείται με τρόπο ικανοποιητικό», προσθέτοντας πως «νιώθουμε σαν “φτωχοί συγγενείς”», καθώς όπως είπε «ουδέποτε υιοθετήθηκαν οι απόψεις μας», ενώ ο Χρήστος Βρεττάκος, δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, σχολίασε πως αυτό που απασχολεί την «έτσι κι αλλιώς κακή σύμβαση παραχώρησης» είναι  το πώς θα παραβιάσει τον νόμο με έναν καινούργιο νόμο.

Θετικός εμφανίστηκε, πάντως, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, λέγοντας πως δεν δημιουργούνται οικονομικές ζημιές στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This