Πολεμικό σκηνικό στήνει η Άγκυρα – Υπονομεύει την ειρήνη, δήλωσε για την Τουρκία ο Νίκος Αναστασιάδης

Επιχειρεί να δημιουργήσει «θερμό» επεισόδιο και να τεστάρει την ισχύ της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας

Must Read

Ξεκάθαρα πολεμικές είναι οι κινήσεις της Τουρκίας που έχει στοχεύσει την κυπριακή ΑΟΖ για να εμποδίσει την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, αλλά και να επιβάλλει τις ονειρώξεις της περί… «γαλάζιας πατρίδας»!

Διαβάστε ακόμη: Υπό πολιορκία η κυπριακή ΑΟΖ: «Μπλόκο» τουρκικών πολεμικών πλοίων στο Nautical Geo! (video)

Πολεμικά πλοία έχει στείλει η Άγκυρα, ενώ επικαλείται παράτυπη Navtex που εξέδωσε για δήθεν ναυτικές ασκήσεις, στην περιοχή που θα εκτελούσε τις εργασίες του για τον αγωγό EastMed το ερευνητικό σκάφος Nautical Geo.

Η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει «θερμό» επεισόδιο και να τεστάρει την ισχύ της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, την ώρα που διεξάγεται η άσκηση «Ευνομία» με τη συμμετοχή ναυτικών και εναέριων μέσων από Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία.

Οι προκλήσεις της γείτονος ξεκίνησαν με την παρενόχληση του Nautical Geo, βγάζοντας μέχρι και το τουρκικό ερευνητικό Ορουτς Ρέις (τώρα βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Αττάλεια), μαζί με πολεμικά πλοία.

Η δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στις δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες με τον Πρόεδρος της Πολωνίας, αναφέρθηκε στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Χαρακτήρισε την παρενόχληση του Nautical Geo «μια ενέργεια με την οποία όχι μόνο πλήττονται τα στρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα της Ένωσης, αλλά υπονομεύει για ακόμη μια φορά την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σημείωσε ότι ενημέρωσε τους διεθνείς φορείς για την στάση της Τουρκίας, αλλά και του Ερσίν Τατάρ «που με τις αξιώσεις που προβάλλουν αποτρέπουν την προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών».

Και συνεχίζοντας ανέφερε: «Αυτό που επαναβεβαίωσα τον φίλο Πρόεδρο είναι πως παρά τα εμπόδια που θέτει η τουρκική πλευρά, τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και εντάσεις που δημιουργεί, αμετάκλητη παραμένει η αποφασιστικότητα μας για επανέναρξη ενός δημιουργικού διαλόγου. Ενός διαλόγου που θα οδηγήσει στην εξεύρεση λύσης που θα βασίζεται στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, τα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, δημιουργώντας συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης και πραγματικής προοπτικής για το μέλλον Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων στη βάση πάντοτε του αλληλοσεβασμού και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This