Άκης Σκέρτσος: (Και) για τα εμβόλια φταίνε οι… άλλοι!

Στην αντιπολίτευση επέρριψε ο υπουργός Επικρατείας την ευθύνη για την αποτυχία των στόχων του εμβολιαστικού προγράμματος

Must Read

Μία από τις -ουκ ολίγες- κακές συνήθειες της κυβέρνησης είναι να αποποιείται τις ευθύνες της σε οποιοδήποτε ζήτημα και να τίς επιρρίπτει στους άλλους.

Ακόμα μία τέτοια προσπάθεια επιχείρησε χθες ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για την αποτυχία των στόχων του εμβολιαστικού προγράμματος παρέπεμψε στον… ΣΥΡΙΖΑ! «Η πολιτική εργαλειοποίησης της πανδημίας, του εμβολιασμού και των θανάτων θα έπρεπε να βρίσκεται εκτός της αντιπολιτευτικής ατζέντας», σημείωσε, εντούτοις, όπως είπε, «δυστυχώς στη χώρα μας δεν το έχουμε πετύχει και ίσως αυτή η υστέρηση είναι και ένας από τους λόγους που δεν έχουμε φτάσει στα ποσοστά εμβολιασμού των χωρών της δυτικής Ευρώπης».

Η Ελλάδα, ανέφερε κ. Σκέρτσος, «χάρη στη δυναμική διαχείριση του φαινομένου και παρά τους περιορισμένους πόρους που διαθέτει σε σύγκριση με άλλες χώρες, βρίσκεται στη 17η θέση μεταξύ των 27 της Ε.Ε. σε απώλειες από ή με Covid. Εξακολουθεί δηλαδή να βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας έως σήμερα. Σε χειρότερη θέση βρίσκονται αρκετές χώρες της αντικειμενικά πιο αναπτυγμένης δυτικής Ευρώπης. Όποιος επιλέγει λοιπόν στοιχεία θνητότητας φωτογραφικά χάνει σκοπίμως ή μη τη μεγάλη εικόνα», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Παρέπεμψε δε στην ιστοσελίδα https://www.euromomo.eu, όπου εκεί «μπορεί εύκολα να διατρέξει κανείς τους δείκτες θνησιμότητας όλων των ευρωπαϊκών χωρών και εκεί θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα έχει μια σταθερή συμπεριφορά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας».

«Θα είχαν γλιτώσει, αν είχαν εμβολιαστεί»

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε «εξαιρετικά στενόχωρο» το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα καθημερινά χάνουν τη ζωή τους περίπου 30 συνάνθρωποί μας και ταυτόχρονα «θλιβερό» για τον πρόσθετο λόγο «διότι θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει τη ζωή τους αν είχαν εμβολιαστεί, καθώς 9 στους 10 ασθενείς που νοσούν βαριά και καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι. Αν η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού είχε εμβολιαστεί, σήμερα θα είχαμε, σύμφωνα με επιστημονικές αναλύσεις, έως 50 ασθενείς σε ΜΕΘ Covid στην επικράτεια -κυρίως λόγω βαριών υποκείμενων ασθενειών- αντί για 330, όπως συμβαίνει τώρα», σημείωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This