Κυριάκος Μητσοτάκης: Ονειρεύεται έναν… θρίαμβο ανάπτυξης!

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ

Must Read

Την ανάγκη να πραγματοποιήσει η χώρα ένα νέο οικονομικό άλμα υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συμμετοχή του στη συζήτηση με θέμα «Ελληνική κοινωνία: Από τη σπορά στην καρποφορία», που διοργάνωσε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Χαρακτηρίζοντας τη δεκαετία του 2010 ως σχεδόν μία καταστροφή σημείωσε πως ίσως η επόμενη δεκαετία να είναι σχεδόν ένας θρίαμβος. Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως «έχει έρθει και η ώρα της επιχειρηματικότητας, στα πλαίσια, της προάσπισης της ανταγωνιστικότητας να δει ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πραγματική στήριξη του κόσμου της εργασίας, ως προς το εισόδημα, ως προς γενικότερες παροχές. Διότι αυτό θα είναι μια ευκαιρία να επιστραφεί ένα μέρισμα ανάπτυξης και να δημιουργηθούν και οι συνθήκες εκείνες για έναν καινούργιο, ευρύτερο κοινωνικό διάλογο με άλλα κριτήρια».

Σύμφωνα πάντως με τον πρωθυπουργό, όλοι έχουν ωριμάσει μετά την οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας: «Η εργοδοσία, το κράτος, όλοι οι κοινωνικοί φορείς και εταίροι είναι πλέον πιο ώριμοι». Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα αυτού που εννοούσε τη συνάντησή του με τους εργαζομένους στα Ναυπηγεία της Σύρου: «Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι πλέον οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με τα συμφέροντα της επιχείρησής τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This