Να κηρύξει άμεσα ΑΟΖ στη Μεσόγειο ζητάει από την Άγκυρα η τουρκική αντιπολίτευση!

Όχι μόνο κάνει επίθεση στην Ελλάδα, αλλά κατακρίνει την κυβέρνηση γιατί... εγκατέλειψε το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και την έννοια της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Must Read

Είτε κεμαλιστές είτε ισλαμιστές στην κυβέρνηση της Τουρκίας, στο στόχαστρό τους έχουν μόνιμα την Ελλάδα. Κάτι που αποδεικνύεται ακόμη και σήμερα, αφού η τουρκική αντιπολίτευση τάχθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης Ερντογάν, για ανακήρυξη ΑΟΖ στη Μεσόγειο!

Διαβάστε ακόμη: Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Τουρκική ΑΟΖ στη Μεσόγειο για χάρη της αλιείας!

Πριν λίγο έβγαλε η Τουρκία νέα Navtex – Βγάζει ξανά το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο!

Πως αντιδρούν Ελλάδα και Κύπρος στην πειρατεία του Oruc Reis στην κυπριακή ΑΟΖ; Τα… παράπονά μας στον Μπλίνκεν

Τις συγκεκριμένες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και με αυτές συμφωνεί και η αντιπολίτευση της γείτονος, με τον βουλευτή του CHP M. Akif Hamzaçebi, να κάνει μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Όχι μόνο κάνει επίθεση στην Ελλάδα, αλλά κατακρίνει την κυβέρνηση γιατί… εγκατέλειψε το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και την έννοια της «Γαλάζιας Πατρίδας». Όπως γράφει ο Τούρκος βουλευτής:

«Η “συμφωνία” ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης ήταν η επιτυχία της χώρας μας. Όπως προβλέπει η “συμφωνία”, το πλοίο Oruç Reis άρχισε τις γεωτρήσεις. Navtex, δηλώσεις, προκλήσεις. Τώρα τίποτα από όλα αυτά δεν υφίσταται. Η Τουρκία δεν υποστηρίζει πλέον τη “συμφωνία” της Λιβύης. Ούτε η έννοια της «Γαλάζιας Πατρίδας» χρησιμοποιείται.

Η Navtex που εξέδωσε χθες η Τουρκία είναι ο ίδιος ο χάρτης της Σεβίλλης που έχει απορρίψει μέχρι στιγμής η Τουρκία, ο οποίος συμπίπτει με τη θέση της Ελλάδας. Με αυτήν, αποδεχτήκαμε τη θέση της Ελλάδας. Βλέπετε το πεδίο της Navtex που εκδώσαμε και στους δύο χάρτες. Αυτό είναι που ήθελαν η Ελλάδα και η ‘Ε/Κ Διοίκηση’.

Αυτή είναι η Navtex για το πλοίο σεισμικών ερευνών Oruç Reis, που διατηρήθηκε προηγουμένως στον κόλπο της Αττάλειας για 9 μήνες στην περιοχή και που κρίθηκε κατάλληλη για εμάς σύμφωνα με τον χάρτη της Σεβίλλης.

Η Τουρκία είχε συνάψει ‘συμφωνία’ ΑΟΖ με τη Λιβύη με το σωστό βήμα. Τα Τουρκικά Πετρέλαια δεν έχουν λάβει άδεια εδώ και 9 μήνες, αν και η διαδικασία του διαγωνισμού έχει ολοκληρωθεί στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας (ΑΟΖ), που προκύπτουν από τη Λιβυκή ‘Συμφωνία’. Εάν δεν δραστηριοποιηθούμε σε αυτόν τον τομέα, η Λιβυκή ‘Συμφωνία’ θα είναι άκυρη.

 

Σε απάντηση στη ‘συμφωνία’ Τουρκίας-Λιβύης, η Ελλάδα έκανε συμφωνία με την Αίγυπτο. Η Τουρκία θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τον Λίβανο και τη Συρία. Εάν δεν είναι αυτή η στρατηγική μας, θα χάσουμε τα δικαιώματα που μας παρέχει το διεθνές δίκαιο στη Μεσόγειο.

Η ‘Γαλάζια Πατρίδα’ γίνεται πατρίδα μέσω δραστηριοτήτων στην ΑΟΖ. Χωρίς τις ενεργειακές μας δραστηριότητες, η ρητορική μας θα ήταν άχρηστη. Επειδή έχουμε στρατιωτική παρουσία εδώ, αυτό δεν σημαίνει ότι ασκούμε τα δικαιώματά μας στη θαλάσσια δικαιοδοσία. Το σημαντικό είναι να πραγματοποιούνται σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις εδώ.

Η τελευταία Navtex στη Μεσόγειο έχει ξεπεράσει τα όρια του “σφάλματος”. Όσοι αυτό διακηρύσσουν σίγουρα θα λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου μια μέρα. Ντροπή για τους πολιτικούς και γραφειοκρατικούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων που αυτό θεωρούν κατάλληλο για τη χώρα μας. Η Τουρκία θα πρέπει να προβεί άμεσα σε βήματα για να κηρύξει ΑΟΖ στη Μεσόγειο».

*πηγή φωτογραφίας facebook

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This