Πως αντιδρούν Ελλάδα και Κύπρος στην πειρατεία του Oruc Reis στην κυπριακή ΑΟΖ; Τα… παράπονά μας στον Μπλίνκεν

Συνοδεία πολεμικών πλοίων το τουρκικό ερευνητικό έχει αρχίσει να ποντίζει καλώδια.

Must Read

Το Oruc Reis παραμένει στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX, δεν υπήρχε άλλωστε και αμφιβολία ότι θα γινόταν κάτι διαφορετικό, ενώ έχει αρχίσει να ποντίζει καλώδια για να προχωρήσει στις «έρευνες» που εξήγγειλε η Τουρκία.

Θυμίζουμε ότι η παράνομη NAVTEX καλύπτει, εκτός από την τουρκική υφαλοκρηπίδα και κομμάτι της κυπριακής ΑΟΖ στα βόρεια του νησιού. Το Oruc Reis συνοδεύεται και από πολεμικά πλοία.

Η Άγκυρα έχει δεσμεύσει παράνομα την συγκεκριμένη περιοχή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου (16/12), ωστόσο αναμένεται να αποχωρήσει νωρίτερα, καθώς στις αρχές Δεκεμβρίου έχει προγραμματίσει γεωτρήσεις στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ η EXXON MOBIL, κατόπιν συμφωνίας με την  κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι βέβαιο ότι η Τουρκία δεν θα ενοχλήσει τους Αμερικανούς, γιατί πολύ απλά δεν την παίρνει. Με την Κύπρο που την παίρνει κάνει λεονταρισμούς. Όπως και με την Ελλάδα, μιας και Αθήνα το μόνο που λέει είναι πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η θέση του Oruc Reis σύμφωνα με το marinetraffic.com λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής

Τα παράπονά μας στον Μπλίνκεν… την Πέμπτη

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα λένε οι δύο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας και Νίκος Χριστοδουλίδης, όλες οι τουρκικές κινήσεις και προκλήσεις θα τεθούν από την ελληνική πλευρά στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Δένδιας με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν την προσεχή Πέμπτη στην Ουάσιγκτον.

Δηλαδή σε τέσσερις μέρες από σήμερα (Κυριακή) και σε έξι μετά την παράνομη τουρκική NAVTEX που εκδόθηκε . Μιλάμε για άμεση αντίδραση…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This