ΚΙΝ.ΑΛ.: Οι πρώτες αντιδράσεις για την δήλωση-«βόμβα» της Φώφης Γεννηματά

Αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία σε ένδειξη συμπαράστασης ο Νίκος Ανδρουλάκης - Ευχές για γρήγορη ανάρρωση από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Must Read

Σαν «βόμβα» έπεσε στην εγχώρια πολιτική σκηνή η προ ολίγου ανακοίνωση της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ., Φώφης Γεννηματά, ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της από την προεδρία του κινήματος, λόγω της ξαφνικής επιδείνωσης της υγείας της.

Από τους πρώτους που έσπευσαν να εκφράσουν τις ευχές τους στη Φώφη Γεννηματά, που εισήχθη εκτάκτως στον «Ευαγγελισμό» και νοσηλεύεται με «συμπτώματα ατελούς ειλεού», ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος», έγραψε στο Twitter o -μέχρι πρότινος- συνυποψήφιός της.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, επίσης συνυποψήφιος με τη Φώφη Γεννηματά για την ηγεσία του κόμματος, μόλις πληροφορήθηκε την επιδείνωση της υγείας της, δήλωσε ότι αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση. «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

«Ευχή όλων μας να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή»

Με τη Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να της ευχηθεί περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ο ίδιος έκανε, κατόπιν, ανάρτηση στο Twitter, αναφέροντας: «Επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή».

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τουίταρε τα εξής: «Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει ξανά δυνατή. Η σκέψη μας είναι κοντά της και στην οικογένειά της».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Φώφη Γεννηματά είχε, εξάλλου, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με το που πληροφορήθηκε τα νέα. Ο κ. Τσίπρας μετέφερε στην κα Γεννηματά τη στήριξη του ίδιου και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τής ευχήθηκε περαστικά και γρήγορη επιστροφή στην οικογένεια και τα καθήκοντά της.

Στη συνέχεια, σε ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε τα ακόλουθα: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει».

Μήνυμα συμπαράστασης στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. έστειλε και ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκ μέρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά ταχεία ανάρρωση. Τώρα είναι η ώρα της πραγματικής μάχης και της ευχόμαστε να σταθεί δυνατή, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν. Προσδοκούμε κάθε καλό για την ίδια και την οικογένειά της».

Μέσω Twitter εξέφρασε την συμπαράστασή του στην περιπέτεια υγείας της κας Γεννηματά και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας:

Τις ευχές του ίδιου, αλλά και σύσσωμου του ΜέΡΑ25 για περαστικά στη Φώφη Γεννηματά εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter, ο Γιάνης Βαρουφάκης: «Απ’ όλους μας στο ΜέΡΑ25, περαστικά στην Φώφη Γεννηματά. Η είδηση της ασθένειάς της με θλίβει και προσωπικά. Μια σοβαρή ασθένεια είναι εξ ορισμού άδικη και σκληρή. Εν προκειμένω είναι και πλήγμα για την πολιτική ζωή όταν οδηγεί στην απόσυρση μιας πολιτικής αντιπάλου. Σιδερένια!».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This