Φώφη Γεννηματά: «Λιποθυμούσε στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε ‘όχι ακόμη, όχι ακόμη’» (video)

Τι αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάνης

Must Read

Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από τον χαμό της Φώφης Γεννηματά δεν σταματά να μιλά με τα καλύτερα λόγια για την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και τη δύναμη του χαρακτήρα της. Οι συνεργάτες της, υπό καθεστώς σοκ, δεν μπορούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί και πως μια τόσο δυνατή γυναίκα δεν είναι πια κοντά τους.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης μάλιστα, αποκάλυψε ένα άγνωστο περιστατικό που συνέβη προ εβδομάδων, για να δείξει ένα από τα στοιχεία του χαρακτήρα της: «Τώρα μπορώ να τα πω, γιατί δείχνουν και τον χαρακτήρα της Φώφης, αυτά που μου έλεγαν στενοί της άνθρωποι: η Φώφη Γεννηματά λιποθυμούσε πριν από λίγες εβδομάδες στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε “όχι ακόμη, όχι ακόμη” και συνέχιζε την δραστηριότητα της. Αυτό πολλαπλασιάζει το θάρρος της και την απόφαση για το πότε έλαβε τις αποφάσεις της, όταν δεν θα διασαλευόταν η διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ. Αυτά δεν είναι γνωστά».

Με σαφείς αιχμές για τη συμπεριφορά κάποιων εντός του ΚΙΝΑΛ, ο κ.Λιάνης επεσήμανε ακόμα: «Η Φώφη Γεννηματά περίμενε την στιγμή για να αποχωρήσει, ώστε να μην διασαλεύσει την ενότητα στην παράταξη. Μπήκε μπροστά ως εγγυητής αυτής της ενότητας, αφού δρομολόγησε τις εξελίξεις για την διαδοχή της και εν συνεχεία, γνωρίζοντας από πριν την κατάσταση της, αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι θα είναι εκεί για να εγγυηθεί την ενότητα. Είναι ‘άνανδρο’ κάποιοι υποψήφιοι, αφότου αυτή η γυναίκα έκανε και είπε αυτά, να κινούνται με ‘σύνθημα’ ότι εκείνοι εγγυώνται την ενότητα της παράταξης».

Ζέφη Δημαδάμα: «Δεν περνούσε από το μυαλό μας…»

Σε κατάσταση σοκ είναι και η στενή συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά και αναπληρώτρια εκπρόσωπος Tύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα, η οποία τόνισε πως κανείς δεν  μπορούσε να φανταστεί το τι θα συμβεί και πως μέχρι και πρόσφατα, υπήρχε επικοινωνία της κ. Γεννηματά με τους συνεργάτες της…

«Είχαμε την εικόνα ότι δίνει τη μάχη. Επικοινωνούσε πολύ πρόσφατα με εμάς με μηνύματα. Προσπαθούσε να μας δώσει οδηγίες, στους στενούς συνεργάτες. Τα τελευταία 24ωρα υπήρχε μια επιδείνωση που όλοι γνωρίζουν ότι συμβαίνει στα νοσοκομεία και ότι θα κάνει τον κύκλο της. Δεν περνούσε από το μυαλό μας ότι θα υπήρχε αυτή η ραγδαία επιδείνωση μέσα σε ένα 24ωρο. Ήταν ένα σοκ, γνωρίζοντας ότι έβλεπε τα παιδιά της, κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί».

Μετέφερε μάλιστα, έναν διάλογο μεταξύ τους, προ περίπου τριών εβδομάδων, σε μια επίσκεψη του Κινήματος Αλλαγής στη Γορτυνία: «Πριν από 20 ημέρες, ένα μήνα είχαμε πάει στη Γορτυνία και της είχα πει ‘πρόεδρε είσαι λίγο αδύναμη’. ‘Ε, είμαι λίγο κουρασμένη’ μου είχε απαντήσει και εγώ της είπα ‘ξεκουράσου’».

Για να προσθέσει: «Ήταν σίγουρη ότι θα το ξεπεράσει, το πιστεύω βαθιά αυτό, είχε τόση δύναμη. Είναι μια πηγή δύναμης για τους ανθρώπους που έχουν δώσει μάχες. Πάντα νοιαζόταν για τις γυναίκες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο του μαστού … Σαν μητέρα ήταν πάντα πολύ δυνατή. Θα κρατήσω τη μεγάλη της προσπάθεια για συναίνεση και ενότητα. Έλεγε δεν θα προχωρήσουμε με τη διχόνοια. Ήθελε να μας δώσει το παράδειγμα να συνεχίζουμε μπροστά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταγγελία για εργασιακό bullying: «Την απείλησαν και την ανάγκασαν να παραιτηθεί επειδή έβγαινε στη σύνταξη»

Μία σοβαρότατη καταγγελία που αφορά σε εργασιακό εκφοβισμό, έρχεται στο «φως», με πρωταγωνίστρια μία 60χρονη, που απασχολείτο σε ιδιωτική...

More Articles Like This