Ημέρα Εθνικού πένθους: Με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη η κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια - Τον επικήδειο θα εκφωνήσει και ο 17χρονος γιος της, Γιώργος

Must Read

Σήμερα θα πουν το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά, στενοί συνεργάτες, φίλοι, ηγετικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και απλοί πολίτες που αγάπησαν και εκτίμησαν την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Η σημερινή ημέρα κηρύχθηκε Ημέρα Εθνικού Πένθους με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε λαϊκό προσκύνημα

Από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι, η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας για να δοθεί η δυνατότητα στους απλούς πολίτες να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη και υπερήφανη μάχη που έδωσε με σθένος, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια. Στις 14:00 θα τελεστεί η κηδεία της Φώφης Γεννηματά στην Μητρόπολη Αθηνών.

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς. Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Σε όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σ΄όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην Φώφη Γεννηματά, που πάλεψε γενναία με τον καρκίνο.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και το λαϊκό προσκύνημα είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι όπου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, η κηδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φωτεινής Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.

Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος, διατελέσασα αναπληρώτρια υπουργός, υφυπουργός, νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία υπουργό.

Ποιοι θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν άντεξε αυτή τη φορά η Φώφη… – Έφυγε απ’ τη ζωή στα 56 της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Ανδρέας Τσούνης: Συντετριμμένος ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This