1/12/2021

Οι Παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσιευση:

Τέταρτο διαδικτυακό συνέδριο της ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21 - Ομιλία του Ιωάννη Αμπατζόγλου

Κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω την κυρία Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη που με κάλεσε να μιλήσω στο τέταρτο διαδικτυακό συνέδριο της ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ 21. Βέβαια, είναι χαρά και τιμή μας που η κυρία Πρύτανης είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού, μίας παγκόσμιας οργάνωσης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, την οποία ιδρύσαμε στις 25 Ιανουαρίου του 2021, ακριβώς δύο χρόνια μετά την επικύρωση της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων.

Σε αυτό το σημείο απλά να αναφέρω για όσους δε γνωρίζουν, ότι η Επιτροπή Ελληνισμού είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και όχι πολιτικό κόμμα. Οι σκοποί του Σωματείου μας είναι εθνικοπατριωτικοί, όπως άλλωστε και αυτοί της ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ 21. Τα μέλη της Επιτροπής Ελληνισμού –Έλληνες της Ελλάδας και του εξωτερικού αλλά και Φιλλέληνες– προέρχονται από διάφορους ιδεολογικούς χώρους. Έτσι έχουμε μέλη από την Αριστερά (συμπεριλαμβανομένων και πρώην μελών του ΚΚΕ), μέχρι τη Δεξιά (συμπεριλαμβανομένων και Ελλήνων Εθνικιστών), εξαιρουμένων φυσικά των νοσταλγών του κόκκινου και του μαύρου φασισμού. Εμείς έχουμε επιλέξει να προχωρήσουμε με σύνθεση των δυνάμεων του ελληνισμού και όχι με ελιτίστικη προσέγγιση, η οποία οδηγεί σε αποσύνθεση αυτών των δυνάμεων. Κοινός παρονομαστής μας είναι η Ελλάδα και ο ελληνισμός.

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες, ο τίτλος αυτού του συνεδρίου «Οι συνέπειες της υποτέλειας στη διαμόρφωση των εθνικών μας θεμάτων» θεωρώ ότι αφορά μεταξύ των άλλων και στην προδοτική πράξη εκείνων των Ελλήνων πολιτικών που παρέδωσαν στους Σκοπιανούς το όνομα της Μακεδονίας αλλά και τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Και αυτό επειδή το συγκεκριμένο ξεπούλημα της ελληνικής ταυτότητας, ιστορίας και παράδοσης δεν συνέβη μόνο ως ιδεολογικό απωθημένο Ελλήνων κομμουνιστών (βλέπε την απόφαση της 5ης ολομέλειας του ΚΚΕ το 1949 και την ανακοίνωση του 2ου συνεδρίου του ΝΟΦ στους Ψαράδες Πρεσπών το ίδιο έτος, περί της αυτοδιάθεσης του «μακεδονικού» λαού), αλλά και ως εντολή των μεγάλων δυνάμεων, των ΗΠΑ και της Γερμανίας, η οποία εντολή εκτελέστηκε από τους πρόθυμους Έλληνες πολιτικούς και εδώ ακριβώς έγκειται η υποτέλεια.

Σήμερα βλέπουμε τους Βουλγάρους να αντιδρούν επειδή οι Σκοπιανοί τους κλέβουν τη γλώσσα και την ιστορία. Πράγματι η σκοπιανή γλώσσα είναι βουλγαρική διάλεκτος και οι ήρωες των Σκοπιανών είναι οι ήρωες των Βουλγάρων, όπως για παράδειγμα ο βουλγαρικής καταγωγής Γκότσε Ντέλτσεφ. Επίσης, οι Σκοπιανοί συχνά-πυκνά με διάφορους τρόπους μιλούν για τη «Μακεδονία του Πιρίν» διεκδικώντας με αυτό τον τρόπο έδαφος της Βουλγαρίας. Η Βουλγαρία, αν και ανήκει και αυτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως η Ελλάδα και αν και είναι φτωχότερη χώρα από την Ελλάδα, δε δέχεται την πλαστογράφηση της ιστορίας της, όπως δε δέχεται να αμφισβητούν την κυριαρχία της επί του εδάφους της. Εμείς, όντας ισχυρότεροι από τους Βουλγάρους παραδώσαμε στους Σκοπιανούς πολλά περισσότερα από αυτά που φαίνεται ότι έκλεψαν οι Σκοπιανοί από τους Βουλγάρους και συνεχίζουμε απαθείς να τους ακούμε να μιλούν για την υποτιθέμενη «Μακεδονία του Αιγαίου», η οποία στα αρρωστημένα μυαλά των Σκοπιανών ανήκει σε αυτούς. Η Βουλγαρία αντιστέκεται στην προοπτική εισόδου των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού δεν αναθεωρούν οι Σκοπιανοί τις ανιστόρητες θέσεις τους, ενώ εμείς –μετά από τις παρεμβάσεις των ξένων δυνάμεων που αναφέρθηκαν πιο πάνω– προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τους διευκολύνουμε να ενταχθούν σε αυτήν, μαλώνοντας μάλιστα τους Βουλγάρους για τη στάση τους. Εδώ μιλάμε για υποτέλεια μεγίστου βαθμού.

Η Συμφωνία των Πρεσπών –για εμάς που την πολεμάμε– είναι μία επαίσχυντη συμφωνία, της οποίας επιθυμούμε την ακύρωση. Και από την άλλη πλευρά όμως, βλέπουμε ότι και οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία διάθεση να την τηρήσουν και την παραβιάζουν καθημερινά. Ως Επιτροπή Ελληνισμού, πήραμε την απόφαση να καταγράψουμε αυτές τις παραβιάσεις, μέσω της ομάδας εργασίας που έχουμε δημιουργήσει με την ονομασία «Μακεδονία-Σκοπιανό». Την αρχή, αναφορικά με τη λίστα των παραβιάσεων, έκανε το ιδρυτικό μέλος μας και ταμίας του Δ.Σ., ο Γεώργιος Μανωλόπουλος. Η λίστα αυτή έχει εμπλουτιστεί και από άλλα μέλη μας και αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει να έχουμε καταγράψει εκατόν εβδομήντα (170) παραβιάσεις1. Τις παραβιάσεις αυτές τις έχουμε συλλέξει από διάφορες πηγές, κυρίως από το διαδίκτυο όπως για παράδειγμα από τη σελίδα του Facebook «History of Macedonia», από το site «Huffington post», από το «Protothema», από κοινοβουλευτικές ερωτήσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών, απευθείας από σκοπιανές ιστοσελίδες, σελίδες του Facebook και μέσα κοινωνικής δικτύωσης Σκοπιανών όπως προσωπικά προφίλ στο Facebook και στο Twitter, από εφημερίδες κ.λπ. Με αυτό τον τρόπο συγκεντρώσαμε όσες περισσότερες παραβιάσεις μπορέσαμε να βρούμε, ώστε αυτές να αποτελέσουν μία βάση πάνω στην οποία θα μπορεί κάποιος να προσθέτει νέες παραβιάσεις.

Σχετικά με αυτές τις παραβιάσεις ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με μία επιστολή που του αποστείλαμε τον Σεπτέμβριο του 2021. Στη συγκεκριμένη επιστολή κοινοποιήσαμε τις εκατόν εξήντα δύο (162) παραβιάσεις που είχαμε εντοπίσει μέχρι τότε. Το περιεχόμενο αυτής της επιστολής είναι το εξής2:

Προς: κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδος

Θέμα: «Παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και μη κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας Ελλάδας-Σκοπίων»

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας στέλνουμε μία λίστα με παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από το κράτος των Σκοπίων στα δύο επισυναπτόμενα αρχεία «Παραβιάσεις» και «Φωτογραφίες και pdf». Αυτά αποτελούν απλά ένα δείγμα, επειδή στην πραγματικότητα οι παραβιάσεις της πιο πάνω συμφωνίας από το κράτος που βρίσκεται βορείως της Μακεδονίας μας είναι καθημερινές και κυριολεκτικά αμέτρητες. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα Σκόπια δεν έχουν πρόθεση να την τηρήσουν.

Εμείς ως Επιτροπή Ελληνισμού θεωρούμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία επαίσχυντη συμφωνία, με την οποία αποποιούμαστε τη μακεδονικότητα της ελληνικής ταυτότητάς μας, αφού αυτή έχει παραδοθεί στους Σλάβους και στις άλλες εθνότητες των Σκοπίων μαζί με το όνομα «Μακεδονία» και τη «μακεδονική γλώσσα».

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι τα τρία μνημόνια συνεργασίας Ελλάδας-Σκοπίων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών και για τα οποία δεν προβλέπεται ούτε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ούτε κάποια συγκεκριμένη δέσμευση σχετικά με το ακριβές περιεχόμενό τους, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κυρωθούν από τη χώρα μας.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος         Ο Γραμματέας

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη λίστα των παραβιάσεων αριθμεί εκατόν εβδομήντα (170) παραβιάσεις, οι οποίες φυσικά είναι μόνο όσες υπέπεσαν στην αντίληψή μας, γιατί στην πραγματικότητα οι παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους Σκοπιανούς, όπως αναφέρουμε και στην επιστολή μας προς τον πρωθυπουργό, είναι κυριολεκτικά αμέτρητες! Στη συνέχεια θα αναφερθούν μόνο μερικές από αυτές, ομαδοποιημένες και με τρόπο συνοπτικό.

Στις παραβιάσεις, της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια, που ακολουθούν, είτε αναφέρεται σκέτος ο όρος «Μακεδονία», είτε εμφανίζονται σύμβολα που παραπέμπουν στην ελληνική αρχαιότητα όπως ο Ήλιος της Βεργίνας, αγάλματα του Φιλίππου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου κ.λπ., είτε εμφανίζονται αλυτρωτικοί χάρτες που περιέχουν ελληνικά εδάφη, είτε αναφέρεται απευθείας καταγωγή των Σκοπιανών από τους αρχαίους Μακεδόνες.

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

Α) Γενικά

1.      Εθνικός ύμνος Σκοπίων (Ντένες ναντ Μακεντόνιγια) (Σήμερα πάνω απ’ τη «Μακεδονία»).

2.      Στο προοίμιο του Συντάγματος των Σκοπίων γίνεται αναφορά στην ASNOM (είναι η αντιφασιστική συνέλευση του 1944) όπου αναφέρεται το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του –κατά τους Σκοπιανούς– «μακεδονικού έθνους» και «μακεδονικού λαού», ενώ υπάρχει η απαίτηση για την κατάργηση των συνόρων που όπως λέει η ASNOM, χωρίζουν αδερφό από αδερφό και Μακεδόνα από Μακεδόνα.

3.      Σωρεία παραβιάσεων από Σκοπιανούς πολιτικούς της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης (πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές, υψηλόβαθμα στελέχη των κομμάτων).

4.      Μνημεία.

5.      Διάφορες κατασκευές (π.χ. γέφυρες, συντριβάνια).

6.      Συνέδρια υπό την αιγίδα του κράτους.

7.      Εκδηλώσεις και Εκθέσεις.

8.      Εφημερίδες.

9.      Ιστοσελίδες.

10.  Σχολικά βιβλία.

11.  Εγκυκλοπαίδειες.

12.  Ολυμπιακή επιτροπή.

13.  Μουσείο Οικίας της Μητέρας Τερέζας.

14.  Κέντρο μνήμης ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Β) Κρατικές Υπηρεσίες

1.      Κρατικοί υπάλληλοι (πρέσβεις, πρόξενοι κ.λπ.).

2.      Επιχείρηση συντήρησης οδικού δικτύου.

3.      Υπουργείο τουρισμού.

4.      Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

5.      Εθνικό Ίδρυμα Παραδοσιακών Χορών.

6.      Εθνικό θέατρο.

7.      Εθνική τράπεζα.

8.      Εθνική πινακοθήκη.

9.      Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

10.  Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών.

11.  Εμπορικό επιμελητήριο.

12.  Οικονομικό επιμελητήριο.

13.  Κρατική Ραδιοτηλεόραση.

14.  Δημόσια εταιρία μεταφορών.

Γ) Αθλητικές Ομοσπονδίες

1.      Βόλεϊ.

2.      Χάντμπολ.

3.      Ποδοσφαίρου.

4.      Ποδηλασίας.

5.      Καγιάκ.

6.      Καράτε.

7.      Σκι.

8.      Στίβου.

9.      Kickboxing και Muaythai.

10.  Τζούντο.

11.  Πινγκ πονγκ.

12.  Μηχανοκίνητου αθλητισμού.

13.  Μπάντμιντον.

14.  Σκοποβολής.

15.  Τάε Κβο Ντο.

16.  Τρίαθλου.

17.  Μπόουλινγκ.

18.  Σχολικού αθλητισμού.

19.  Αθλητικών παιδαγωγών.

20.  Πατινάζ.

21.  Ψαρέματος.

22.  Jiu Jitsu.

23.  Ορειβασίας.

24.  Αεραθλημάτων.

25.  Χόκεϊ επί πάγου.

26.  Κέντο.

27.  Σκακιού.

28.  Αθλητισμού και ψυχαγωγίας αναπήρων.

29.  Μοτοσυκλετιστική.

30.  Bodybuilding και fitness

Σημειώνεται ότι, σε ΟΛΟΥΣ τους αγώνες και σε ΟΛΑ τα τουρνουά των πιο πάνω αθλημάτων, οι Σκοπιανοί αθλητές και αθλήτριες φέρουν στις αθλητικές τους ενδυμασίες τη λέξη «Μακεδονία» ή τα αρχικά «MKD».

Δ) Σελίδες Πρεσβειών και Προξενείων στο Facebook

i) Πρεσβείες:

1.      Κανμπέρα (Αυστραλία).

2.      Οττάβα (Καναδάς).

3.      Ουάσινγκτον (ΗΠΑ).

4.      Στοκχόλμης (Σουηδία).

5.      Βρυξελλών (Βέλγιο).

ii) Προξενεία:

1.      Γενικό Προξενείο στη Μελβούρνη (Αυστραλία).

2.      Επίτιμο Προξενείο στην Αριζόνα (ΗΠΑ).

3.      Επίτιμο Προξενείο στην Ιορδανία.

Ε) Πολιτικά κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές του 2020

1.      «Σοσιαλοδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας», SDSM.

2.      «Κόμμα του Τουρκικού Κινήματος Μακεδονίας».

3.      «Δημοκρατική Ανανέωση Μακεδονίας».

4.      «Δημοκρατική Ένωση Βλάχων της Μακεδονίας».

5.      «Κόμμα Βλάχων της Μακεδονίας».

6.      «Σερβικό Κόμμα Μακεδονίας».

7.      «Δημοκρατικό Κόμμα Σέρβων της Μακεδονίας».

8.      «Ενωμένοι για τη Μακεδονία».

9.      «Ένωση των Ρομά στη Μακεδονία».

10.  «Ενωμένοι Ρομά Μακεδονίας».

11.  «Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση – Δημοκρατικό Κόμμα για τη Μακεδονική Εθνική Ενότητα», VMRO-DPMNE.

12.  «Σοσιαλιστικό Κόμμα Μακεδονίας».

13.  «Πολιτική Επιλογή Μακεδονίας».

14.  «Κόμμα των Ενωμένων Δημοκρατών Μακεδονίας».

15.  «Μακεδονική Δράση».

16.  «Εργατικό Αγροτικό Κόμμα Μακεδονίας».

17.  «Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης Μακεδονίας».

18.  «Ψήφος για τη Μακεδονία».

19.  «Μοναδική Μακεδονία».

20.  «Μακεδονική Ανανεωτική Μεταρρυθμιστική Επιλογή – Εργατικό Κόμμα», στο σύμβολό του περιέχεται οκτάκτινο αστέρι που παραπέμπει στον Ήλιο της Βεργίνας.

21.  «INTEGRA – Συντηρητικό Κόμμα Μακεδονίας», στο σύμβολό του περιέχεται ο Ήλιος της Βεργίνας.

22.  «Ενωμένη Μακεδονία», στο σύμβολό του περιέχεται ο Ήλιος της Βεργίνας.

Σωρεία παραβιάσεων λοιπόν, από ένα κράτος που βρίσκεται στα όρια της οικονομικής ανέχειας και εκλιπαρεί τον διεθνή παράγοντα προκειμένου να σταθεί στα πόδια του. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ήταν ισχυρό.

Πάντως η Συμφωνία των Πρεσπών καταδεικνύει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο την υποτέλεια του πολιτικού μας συστήματος σε ξένες δυνάμεις. Επαναλαμβάνω ότι Έλληνες πολιτικοί παρέδωσαν στους Σκοπιανούς τον όρο «Μακεδονία», τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, προκειμένου να ικανοποιήσουν την ιδεολογία τους, τους ιδεολογικούς τους προγόνους αλλά πάνω απ’ όλα να ικανοποιήσουν με δουλικό τρόπο τις επιθυμίες συγκεκριμένων μεγάλων δυνάμεων. Σε αυτές τις επιθυμίες υποτάσσεται τώρα το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας μας και δεν τολμάει να αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το πλήθος των παραβιάσεών της από τα Σκόπια.

Ωστόσο, ως Έλληνες δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Έχουμε καθήκον να δώσουμε τον καθημερινό μας αγώνα και να αντισταθούμε κατά αυτής της συμφωνίας. Να μην την αποδεχτούμε ποτέ. Δεν πρέπει αυτή η συμφωνία να γίνει μέρος ούτε της ιστορίας μας αλλά ούτε της καθημερινότητάς μας. Για εμάς η ονομασία του γειτονικού μας κράτους ήταν και είναι «Σκόπια» και οι Μακεδόνες ήταν και είναι μόνο Έλληνες.

Το σύνθημά μας να είναι «Αντίσταση και Αγώνας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών» μέχρι να την στείλουμε εκεί όπου της αξίζει, δηλαδή στον κάλαθο των αχρήστων!

Υ.Γ.: Καλώ τους ψηφοφόρους της ΝΔ να έρθουν σε επαφή με τους βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να τους πείσουν να μην φέρουν καν προς κύρωση στη Βουλή τα τρία μνημόνια συνεργασίας Ελλάδος-Σκοπίων. Δεν είναι δυνατόν τα Σκόπια να παραβιάζουν καθημερινά τη Συμφωνία των Πρεσπών και εμείς να την ενισχύουμε με την ψήφιση αυτών των τριών μνημονίων. Ας αναλάβει ο ελληνικός λαός να «σπάσει» την υποτέλεια του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

1. https://www.epitropiellinismou.gr/post/499

2. https://www.epitropiellinismou.gr/post/721

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χέρι-χέρι ψήφισαν «ΝΑΙ» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Καταψήφισε σύσσωμη η υπόλοιπη αντιπολίτευση

Παπαδημούλης vs Λατινοπούλου πράξη πρώτη

Ραντεβού στα δικαστήρια έχουν αύριο η δυναμική πολιτεύτρια της Α’ Θεσσαλονίκης Αφροδίτη Λατινοπούλου και...

Πολάκης σε Μητσοτάκη: «Είσαι άσχετος και επικίνδυνος»

«Άσχετο και επικίνδυνο» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Παύλος Πολάκης, εξαπολύοντας επίθεση για τις...

Προκόπης Παυλόπουλος: Δεύτερη, επαυξημένη, έκδοση του βιβλίου του με τίτλο: «“Πάρθια Βέλη” κατά της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης;»

Κυκλοφόρησε σε δεύτερη, ιδιαιτέρως επαυξημένη, έκδοση το βιβλίο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και...

Αρνητής των ΜΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Η αναφορά του πρωθυπουργού που σόκαρε το πανελλήνιο

Υιοθετήθηκαν κρίσιμες θέσεις της Έλενας Κουντουρά στο σχέδιο έκθεσης για την «Έμφυλη Βία στο Διαδίκτυο»

Σημαντικές  τροπολογίες που  κατέθεσε η Έλενα Κουντουρά ως εισηγήτρια της πολιτικής ομάδας THE LEFT...

Τσίπρας για το πρόστιμο 100 ευρώ: «Το τελευταίο στάδιο της αποτυχίας είναι ο αυταρχισμός»

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό προσωπικά για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των...

Ο Μητσοτάκης καυχήθηκε στη Βουλή για το πρόστιμο των 100 ευρώ και ζήτησε τρίτη δόση εμβολίου στους 4 μήνες

Σε παράλληλο σύμπαν ο πρωθυπουργός - Υποστήριξε ότι έπεισε τους πολίτες να εμβολιαστούν, βάζοντας τους το «μαχαίρι στον λαιμό»

Σφυροκόπημα Αυγέρη σε Πλεύρη: Στήνετε νέο ΚΕΕΛΠΝΟ και νέα Novartis!

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε η Δώρα Αυγέρη πριν από λίγο στην Ολομέλεια της βουλής και...

Εξεταστική επιτροπή: Τακτική «δεν ξέρω, δεν απαντώ» ακολούθησε ο Σκαναβής της ΕΙΗΕΑ

Όχι μόνο έκανε τον... Κινέζο, αλλά ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών επιχείρησε (και) να αθωώσει την κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Ναι στην τεκνοθεσία παιδιών από οροθετικούς γονείς!

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί διχαστική πολιτική στον τομέα της υγείας,...

Κέρδισε το στοίχημα ο πρωθυπουργός: Το λιμάνι του Μαράθου δεν αφανίστηκε τον Οκτώβριο

Ο πρωθυπουργός μπροστά στις κάμερες είχε βάλει στοίχημα ότι το λιμάνι δεν θα καταστραφεί...

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη από τη Βουλή

Εξοργίζει το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Βολές» για το Μεταναστευτικό με παραδοχή του προβλήματος με τις απελάσεις

Το Μεταναστευτικό ήταν το κύριο ζήτημα της «θερμής» συζήτησης που διεξήχθη στον αέρα της...

Προκλητικός για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος

Η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των πέντε από τους έξι υποψηφίους για την αρχηγία...

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Όλο το παρασκήνιο – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το συζητούσε από τις 10 Νοεμβρίου!

Η αναπόφευκτη φθορά και η αιφνιδιαστική κίνηση που γνώριζαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πυρά από τον συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη: «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Την οργή σύσσωμης της πολιτείας αλλά και των κομμάτων...

Το δράμα της Καίτης Γκρέυ: Δεν θα μάθει ποτέ ότι πέθανε ο γιος της

Τις πιο τραγικές στιγμές ζει η οικογένεια της Αγγελικής...

Χαροπαλεύει ψάχνοντας κρεβάτι σε ΜΕΘ ο διπλά εμβολιασμένος Παναγιώτης Κελεσίδης

Μάχη με τον κορωνοϊό δίνει ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του...

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Η ώρα της «λυπητερής»!

Αναρτώνται στην ΑΑΔΕ τα ποσά που πρέπει να αποδώσουν επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κραυγή αγωνίας του Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη για τον εξαφανισμένο γιο του: «Πού είσαι, Νικόλα μου;»

«Φυλακισμένος» σε σέκτα, σε κάποια χώρα της Σκανδιναβίας ο 22χρονος;

«Βόμβα»! Ο γυναικολόγος της Παρθένας Κουτμερίδου κατηγορεί τον σύζυγό της

Θλίψη και οδύνη έχει σκορπίσει ο θάνατος της 42χρονης...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ