Μέρκελ και κυβέρνηση ΝΔ στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης

Η Ελληνική Λύση καταγγέλλει το γεγονός ότι δεν τέθηκε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου

Must Read

Την οξύτατη αντίδραση των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης προκάλεσε η επίσκεψη της απερχόμενης καγκελαρίου στη χώρα μας, όπως και η κατόπιν εορτής και απολύτως όψιμη επίγνωση της επιβάρυνσης των Ελλήνων πολιτών εν μέσω των δυσβάστακτων Μνημονίων.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, σχολίασε δηκτικά πως το «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» της Άνγκελα Μέρκελ το πλήρωσε ο ελληνικός λαός με βαρύ τίμημα, ενώ δεν έλειψαν και τα πυρά προς το πρόσωπό του πρωθυπουργού, με τον ίδιο να καταγγέλλει πως «θα έπρεπε επιτέλους να αναγνωρίσει τις ευθύνες του κόμματός του τόσο για το πώς φτάσαμε στην κρίση όσο και για τις λαϊκίστικες συμπεριφορές και τα “Ζάππεια”, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ αγωνιζόταν μόνο του να κρατήσει τη χώρα όρθια».

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Χαριλάου Τρικούπη υπογράμμισε πως «μαζί με τη λήξη της θητείας της κυρίας Μέρκελ είναι ώρα να λήξει και η συντηρητική πολιτική της διαρκούς λιτότητας στην Ευρώπη».

Εξαιρετικά δηκτικό υπήρξε το σχόλιο της Ελληνικής Λύσης, που επεσήμανε πως το «ανοσιούργημα» της πρόσκλησης Μέρκελ ανήμερα της επετείου του μεγάλου «ΟΧΙ» «συμπληρώθηκε» από τη «θλιβερή», όπως την αποκάλεσε, στάση τόσο της Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος

Ρεσιτάλ υποτέλειας

Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου προχώρησε στην καταγγελία πως ούτε η κυρία Σακελλαροπούλου, αλλά ούτε και ο κύριος Μητσοτάκης, αν και είχαν την εθνική υποχρέωση, έθεσαν επί τάπητος το πολύ κρίσιμο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Αντ’ αυτού, τόσο η Κ. Σακελλαροπούλου όσο και ο Κ. Μητσοτάκης έδωσαν «ρεσιτάλ υποτέλειας» απέναντι σε μία απερχόμενη αξιωματούχο, εμμένοντας στην ενεργειακή αυτοκτονία της Ελλάδος προς όφελος των γερμανικών συμφερόντων και ανεχόμενοι της πολιτικής «ίσων αποστάσεων» με την Τουρκία, που η κ. Μέρκελ προκλητικά επανέλαβε ακόμα και μέσα στην Αθήνα, σχολίασε η Ελληνική Λύση.

Όσο για το ΜέΡΑ25, ο Γιάνης Βαρουφάκης τάχθηκε κατά της προοπτικής ενός ελληνοτουρκικού διαλόγου «υπό την εποπτεία του Βερολίνου» εξαιτίας των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων της Γερμανίας στην Τουρκία, υποστηρίζοντας πως ένας τέτοιος διάλογος «δεν θα μας βγει σε καλό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This