Όλα όσα συζητήθηκαν στη Διάσκεψη της Λιβύης

Απόφαση για αποχώρηση μισθοφόρων και ξένων δυνάμεων

Must Read

Σχέδιο παρακολούθησης και επαλήθευσης της παρουσίας και αποχώρησης όλων των μισθοφόρων, ξένων μαχητών και ξένων δυνάμεων από την Λιβύη αποφάσισαν οι συμμετέχοντες στην Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Αυτό ακριβώς προτρέπουν να πράξει, στα συμπεράσματά τους, τον Λιβυκό Μηχανισμό Παρακολούθησης της Κατάπαυσης του Πυρός. Επίσης, όλοι επιβεβαίωσαν τον πλήρη σεβασμό και την προσήλωση στην κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ενότητα της Λιβύης.

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στις εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου, προτρέποντας τους Λίβυους να τις σεβαστούν. Ενώ «έπεσε» στο τραπέζι και το χαρτί των κυρώσεων για παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων και της κατάπαυσης του πυρός. Προειδοποίησαν μάλιστα με κυρώσεις τα πρόσωπα τα οποία, στο εσωτερικό της χώρας ή εκτός αυτής, ενδεχομένως «προσπαθήσουν να εμποδίσουν, να αμφισβητήσουν ή να χειραγωγήσουν» τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της διάσκεψης.

Στα συμπεράσματα γίνεται επίσης αναφορά στην ανάγκη να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία στη Λιβύη με κάθε μέσο.

Το μήνυμα που έστειλαν σε Ερντογάν και Πούτιν

Έστειλαν ακόμη μήνυμα σε Ρωσία και Τουρκία, να αποσύρουν από τη Λιβύη «χωρίς καθυστέρηση» τους μισθοφόρους τους, αναφέροντας ότι η παρουσία τους «απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας και ολόκληρης της περιοχής», όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Η Τουρκία και η Ρωσία πρέπει επίσης να αποσύρουν χωρίς καθυστέρηση τους μισθοφόρους και τις στρατιωτικές τους δυνάμεις, η παρουσία των οποίων απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας και ολόκληρης της περιοχής», ανέφερε ο Μακρόν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, η Τουρκία έχει επιφυλάξεις για την απόσυρση των στρατευμάτων από τη Λιβύη, ενώ η Ρωσία δήλωσε ότι θέλει να υποστηρίξει μια αμοιβαία απόσυρση των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δύναμη ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο

Στην παρέμβασή του στη Διάσκεψη Κορυφής των Παρισίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε τον ρόλο της Ελλάδας ως δύναμης ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και την ετοιμότητά της να συνδράμει για να πετύχει η εκλογική διαδικασία στη Λιβύη.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί, τόσο διμερώς όσο και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη νέα εκλεγμένη κυβέρνηση της Λιβύης. Και ακόμη ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να αρχίσει ξανά τις συζητήσεις για συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα, ως γείτονας της Λιβύης, θέλει να δει τον λιβυκό λαό «να ζει σε περιβάλλον ασφάλειας και ευημερίας, υπό την καθοδήγηση μιας ισχυρής και με πλήρη λογοδοσία κυβέρνησης, απαλλαγμένης από ξένες επιρροές και δεσμούς με το παρελθόν». Και έκανε με τη σειρά του αναφορά στην αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This