Αλέξης Τσίπρας: Η ευθύνη για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας έχει ονοματεπώνυμο

Να σταματήσει άμεσα η ρητορική περί «πανδημίας ανεμβολίαστων», επειδή κάτι τέτοιο δημιουργεί εφησυχασμό και είναι επικίνδυνο, καθώς και οι εμβολιασμένοι νοσούν

Must Read

Όπως είχε προαναγγείλει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στο δικό του τηλεοπτικό μήνυμα, ως απάντηση στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, τον οποίο και κάλεσε να αλλάξει στρατηγική στο θέμα της πανδημίας, τονίζοντας πως «είναι ζήτημα ζωής και θανάτου».

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η χώρα μας βιώνει μία τραγωδία και ο κ. Μητσοτάκης την αντιμετωπίζει με διαγγέλματα». Και πρόσθεσε «δυστυχώς έχουμε γίνει πρώτοι σε θανάτους σε όλη την Δυτική Ευρώπη». «Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο. Ανήκει σε αυτόν που έκανε το ενδέκατο κατά σειρά διάγγελμα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη γι’ αυτό που εδώ και δύο χρόνια βιώνουμε», συμπλήρωσε.

«Συνεχίζει ακόμα και σήμερα να μιλά για πανδημία ανεμβολίαστων, λες και οι εμβολιασμένοι σήμερα δεν νοσούν ή δεν μεταδίδουν τον ιό. Όταν όλοι μας μετράμε θύματα, αυτός μετράει ψήφους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τη μέχρι σήμερα διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση του, τονίζοντας, χαρακτηριστικά, πως εάν ο κ. Μητσοτάκης «δεν μπορεί» ή «δεν θέλει», τότε «ας αφήσει χώρο σε μας που και θέλουμε και μπορούμε». Υπογράμμισε, επίσης, πως «μόλις προχθές μάς είπε πως δεν θα γίνουμε Αυστρία και σήμερα μάς ανακοίνωσε lockdown για τους ανεμβολίαστους», συμπληρώνοντας πως οι παλινωδίες και τα διαρκή «μπρος πίσω» του πρωθυπουργού «δείχνουν πανικό», τη στιγμή που η πανδημία εξαπλώνεται στη χώρα.

Επιπλέον, ζήτησε να σταματήσει άμεσα η ρητορική περί «πανδημίας ανεμβολίαστων», επειδή κάτι τέτοιο δημιουργεί εφησυχασμό και είναι επικίνδυνο, καθώς και οι εμβολιασμένοι νοσούν.

Αναφερόμενος δε στον Θάνο Πλεύρη, υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή χρειάζεται να υπάρχει ένας υπουργός Υγείας με κύρος, καθώς «τίποτα δεν μπορεί να υλοποιηθεί όσο παραμένει υπουργός Υγείας, ένας άνθρωπος που είχε δηλώσει πριν από λίγους μήνες ότι δεν χρειάζεται να πείσουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν».

Κατόπιν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με συγκεκριμένες προτάσεις – λύσεις στην αντιμετώπιση της καλπάζουσας πανδημίας, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει πως στην Ευρώπη έχει ήδη χτιστεί… τείχος ανοσίας. Μεταξύ των προτάσεων Τσίπρα για τη διαχείριση της κατάστασης, περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Η επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων
  • Η πανστρατιά για την πρώτη δόση
  • Η εκστρατεία ενημέρωσης και εμβολιασμού πόρτα-πόρτα
  • Ο άμεσος εμβολιασμός στα σώματα ασφάλειας και τον στρατό
  • Η θεσμοθέτηση μαζικών δωρεάν τεστ και προς τους μη εμβολιασμένους
  • Να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών υγείας που είχε ανακοινώσει για το 22
  • Η διενέργεια προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών
  • Η αύξηση των λεωφορείων στα ΜΜΜ, ακόμη και με επιτάξεις οχημάτων
  • Η εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού στο μετρό
  • Η επάνοδος της τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως, παρά το επιθετικό του ύφος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε αυτή τη φορά να κάνει κάποια άμεση αναφορά σε εκλογές. Ίσως και να περιμένει να δει πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ.

  • Παρακολουθήστε το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This