Προς το παρόν μέτρα για τους… ανεμβολίαστους! Τι μάς περιμένει;

Δεν στοχοποιούνται όσοι δεν έκαναν το εμβόλιο επιμένει ο Βορίδης

Must Read

Ξεκίνησαν σήμερα τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, και ο φόβος του κόσμου παραμένει για το αν η κυβέρνηση θα λάβει πρόσθετους περιορισμούς -λόγω των υψηλών κρουσμάτων- και για τους εμβολιασμένους.

Ωστόσο πληθαίνουν οι φήμες ότι η κυβέρνηση δέχεται έντονες πιέσεις από τους ειδικούς για να ληφθούν νέα μέτρα για όλους. Η καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά και η πραγματοποίηση rapid test από όλους (εμβολιασμένους και μη) έχουν τεθεί στο τραπέζι των προτάσεων.

«Όχι σε lockdown»

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης τόνισε ότι δεν συζητείται μέτρο που επηρεάζει τους εμβολιασμένους πολίτες, απορρίπτοντας παράλληλα το σενάριο για ένα γενικευμένο lockdown.

«Προφανώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε αν αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα. Θα κριθεί από το αποτέλεσμα των μέτρων πόσο καλά θα πάνε» διευκρίνισε ο Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στους πρόσφατους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού. Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε επίσης πως είναι πρόωρο να γίνει συζήτηση για περαιτέρω μέτρα στην εστίαση και τα σουπερμάρκετ.

Επιμένει ο Βορίδης: «Καμία στοχοποίηση των ανεμβολίαστων»

Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε και σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι υπάρχει στοχοποίηση των ανεμβολίαστων. «Δεν υπάρχει στοχοποίηση, αλλά αγωνία για την υγεία τους» είπε χαρακτηριστικά. «Διότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά από τους ανθρώπους που μπαίνουν ΜΕΘ και διασωληνώνονται, είναι 80 με 85% ανεμβολίαστοι» πρόσθεσε.

Ο Μάκης Βορίδης εξήγησε δε ότι υπάρχει μια καλύτερη αναλογία κρουσμάτων, ΜΕΘ και θανάτων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο γιατί τα κρούσματα είναι μεν περισσότερα, αλλά τελικά αυτοί που καταλήγουν στις ΜΕΘ ή καταλήγουν είναι πολύ λιγότεροι αναλογικά και στην πλειονότητα τους ανεμβολίαστοι.

«Μεγάλες ηλικίες, υποκείμενα, ανεμβολίαστοι. Τα μέτρα στοχεύουν στην πραγματικότητα να περιορίσουν το κίνδυνο μόλυνσης στους ανεμβολίαστους που είναι και πιο εκτεθειμένοι. Οι εμβολιασμένοι νοσούν λιγότερο και κινδυνεύουν λιγότερο. Προσπάθεια μας είναι να αυξήσουμε την προστασία των ανεμβολίαστων» επισήμανε ο κ. Βορίδης.

Διαβάστε ακόμα:

Αλλάζουν όλα από σήμερα για τους ανεμβολίαστους: Πλήρες απαγορευτικό σε όλους τους κλειστούς χώρους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This