Τσίπρας για το πρόστιμο 100 ευρώ: «Το τελευταίο στάδιο της αποτυχίας είναι ο αυταρχισμός»

«Αφού πείσατε κάθε τηλεθεατή ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αντισυνταγματικός τώρα έρχεστε να επιβάλετε την αντισυνταγματικότητα»

Must Read

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό προσωπικά για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60, με επιβολή προστίμου σε όσους δεν πειθαρχήσουν, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε «απολύτη σύγχυση» και «ενδεχομένως σε πανικό».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η χθεσινή απόφαση και ο τρόπος που ανακοινώθηκε δείχνει πως «σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, πρωτοφανούς κρίσης και ανασφάλειας», ο πρωθυπουργός εμφανίζεται «με αυταρέσκεια» και υποστηρίζει ότι «σώζουν ζωές»..

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε για ακόμα μία φόρα στο «αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους ανά εκατομμύριο», ενώ επισήμανε πως σχεδόν 150 άνθρωποι χθες και σήμερα είναι «πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ» και «δεν έχουμε εικόνα αν έχουν κάποιες ελπίδες να σώσουν τη ζωή τους».

«Αυτή είναι η τραγωδία. Και πάνω σ’ αυτήν εσείς παίρνετε μια θέση και για άλλη μια φορά κουνάτε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση», είπε απευθύνοντας ερώτηση στον πρωθυπουργό αν είναι «ικανοποιημένοι» και αν «τα έκαναν όλα καλά».

«Είστε σε απόλυτη σύγχυση»

«Είστε σε απόλυτη σύγχυση. Έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό κάτι που αποτελεί πολύ κακή εξέλιξη και διαπράττετε το ένα σφάλμα μετά το άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό να «σοβαρευτούν» και να «συνέλθουν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι επιχειρηματολογούσε κατά της υποχρεωτικότητας και τώρα την εφαρμόζει. Όπως είπε «αφού πείσατε κάθε τηλεθεατή ότι είναι αντισυνταγματικός τώρα έρχεστε να επιβάλετε την αντισυνταγματικότητα. Βγαίνατε στα ΜΜΕ και ουσιαστικά βάλατε εναντίον κάθε σκέψης και επιλογής υποχρεωτικότητας» σημείωσε και παράθεσε δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Εκεί που ήσασταν στο κρύο, μας πήγατε ξαφνικά στον καύσωνα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Προχθές ανακαλύψατε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που  είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους»

Σχολιάζοντας το απαράδεκτο πρόστιμο των 100 ευρώ σε όσους δεν πειθαρχήσουν, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «θα οδηγήσει στην εκτόξευση της αντιεμβολιαστικής δημαγωγίας» προσθέτοντας ότι δεν διαμορφώνει εμβολιαστική κουλτούρα. «Δεν είναι ούτε υποχρεωτικός εμβολιασμός αυτό που εφαρμόζετε. Άλλο είναι το κατοστάρικο για έναν που παίρνει μια μικρή σύνταξη και άλλο είναι το κατοστάρικο για έναν με εισοδήματα μεγάλα», δήλωσε και κατέκρινε τα γέλια του Μητσοτάκη: «γελάτε αλλά μόλις προχθές ανακαλύψατε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που  είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους».

Ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε να γίνει επίταξη στις ιδιωτικές ΜΕΘ και ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία με πόσους από αυτούς που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ καταφέρνουν να επιβιώσουν: «Επιτάξτε τώρα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Αναπτύξτε κλίνες ΜΕΘ όσες χρειάζονται» είπε και  ζήτησε προσλήψεις γιατρών τονίζοντας ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι δεν υπάρχουν γιατροί ενώ επισήμανε ότι οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών τον ενημέρωσαν ότι 800 γιατροί σε κρίσιμες ειδικότητες βρίσκονται σε λίστα αναμονής και περιμένουν τον διορισμό τους. «Δεν προχωράτε σε προσλήψεις γιατρών γιατί θεωρείτε πως θα πετάγαμε τα λεφτά σε μια μαύρη τρύπα, σε έναν κουβά. Μας το είπε ο κ.Σκέρτσος ότι είναι πολυτέλεια».

«Ο αυταρχισμός είναι το τελευταίο στάδιο της αποτυχίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλείνοντας την ομιλία του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This