Όταν ο Κυριάκος «καλωσόρισε» την Amazon

Ο αμερικανικός κολοσσός επιχειρεί για πρώτη φορά την επέκταση της υποδομής των τοπικών ζωνών εκτός ΗΠΑ

Must Read

Η επένδυση της Amazon Web Services στη χώρα μας, με την οποία η εταιρία θα επιχειρήσει την πρώτη επέκταση της υποδομής Local Zone (Τοπικές Ζώνες) εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν το αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με στελέχη της εταιρίας «κολοσσού» Amazon.

Στη συζήτηση μετείχε διαδικτυακά, από τις ΗΠΑ, ο αντιπρόεδρος της Amazon Web Services, Michael Punke, ο οποίος συνεχάρη τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα άλματα που έχει πραγματοποιήσει η Ελλάδα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα μας αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς και γίνεται κόμβος για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας και χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικό «που πολύ σημαντικοί παγκόσμιοι “παίκτες” επιλέγουν την Ελλάδα για να έχουν μόνιμη παρουσία».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επένδυση αυτή αποτελεί ακόμα μια ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη προσπάθεια ψηφιοποίησης του κράτους. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, πριν ο ίδιος ασχοληθεί με την πολιτική, είχε εργαστεί στον τομέα των επενδύσεων και εξέφρασε τη χαρά του που «με μια μικρή καθυστέρηση, αυτό που πίστευα ότι θα μπορούσε να είναι δυνατό στην Ελλάδα, όσον αφορά τον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας, ο οποίος συνεισφέρει σημαντικό ποσοστό στο ΑΕΠ μας, συμβαίνει στην πράξη».

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι λόγω Covid-19 πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να εργαστούν από την Ελλάδα και αυτό που είναι ενδιαφέρον «είναι ότι, σε ένα περιβάλλον εργασίας με μεγαλύτερη κινητικότητα, διευκολύνουμε πολύ την έκδοση βίζας για τους “ψηφιακούς νομάδες“, ώστε να μπορείτε να εργάζεστε από οπουδήποτε».

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η απόφαση της Amazon Web Services να επιλέξει την Ελλάδα για την εγκατάσταση Τοπικής Ζώνης, μιας εκ των συνολικά 11 που σχεδιάζει να δημιουργήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη, αντικατοπτρίζει το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που προσελκύει πλέον η χώρα. Ταυτόχρονα, επισφραγίζει τη θέση της Ελλάδας ως περιφερειακού κόμβου τεχνολογίας.

«Αμερικανιές» και επικοινωνιακά τρικ

Ο πρωθυπουργός με την Άδα Σταματάτου

Συνεχίζει τα… αμερικανικού τύπου επικοινωνιακά τερτίπια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία προσπάθεια να εμφανίζει τον εαυτό του ως έναν σύγχρονο ηγέτη νέας κοπής, κοντά στον κόσμο, την ίδια στιγμή που ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας.

Ετσι χθες εμφανίστηκε σαν… δημοσιογράφος να δημιουργεί podcast. Με τον γενικό τίτλο «Συναντήσεις και συζητήσεις με προσωπικές διαδρομές», εγκαινίασε, όπως μας ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου, έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας με την Κοινωνία των Πολιτών. Στο πρώτο podcast ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε την Άδα Σταματάτου, μια γυναίκα που μοιράζεται τις καθημερινές ιστορίες από τη ζωή της με τον ενήλικα αυτιστικό γιο της, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, από την οποία ουσιαστικά πήρε συνέντευξη.

«Σκέφτηκα ότι θα ήταν μία καλή ιδέα να καλούμε στο Μέγαρο Μαξίμου για μία πολύ ανοιχτή συζήτηση ανθρώπους που μέσα από την προσωπική τους διαδρομή μάς έχουν κινήσει το ενδιαφέρον και που πιστεύω ότι έχουν να μας πουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για διάφορες πτυχές πολιτικής τις οποίες υλοποιούμε», είπε, προτού αρχίσει τις ερωτήσεις. Μόνο που ο πρωθυπουργός είναι για να δίνει λύσεις στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, π.χ., τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους, και όχι να παίρνει συνεντεύξεις, που δεν προσφέρουν τίποτα, παρά μόνο προβολή στον ίδιο.

Στο μεταξύ χθες συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τα μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This