Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας – Πρωτιά για Παπανδρέου στην Αυστραλία

Ο πήχης για την παρούσα εκλογική «μάχη» έχει ανέβει στους 250.000 - 300.000 πολίτες

Must Read

Μέχρι τις 7 το απόγευμα μπορούν να προσέρχονται στις κάλπες οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΚΙΝ.ΑΛ. -που, όπως όλα δείχνουν, θα… ξαναβαφτιστεί ΠΑΣΟΚ– με την ομαλή εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας να προκαλεί ικανοποίηση στις τάξεις της παράταξης.

Παρά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα, η συμμετοχή κινείται σε αρκετά καλά επίπεδα, σε σχέση, τουλάχιστον, με το 2017, οπότε και είχαν προσέλθει να ψηφίσουν κοντά 220.000 πολίτες, καθώς, μέχρι τις 2 το μεσημέρι, είχαν προσέλθει στις κάλπες περίπου 140.600 ψηφοφόροι. Σημειώνεται πως, κατά τους αρμόδιους, ο πήχης για την παρούσα εκλογική «μάχη» έχει ανέβει στους 250.000 με 300.000 πολίτες.

Ανοιχτό, εξάλλου, παραμένει το ενδεχόμενο οι κάλπες να παραμείνουν ανοιχτές και μετά τις 7μ.μ. σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα, κάτι που θα εξαρτηθεί από την προσέλευση που θα υπάρχει εκείνη τη στιγμή, καθώς στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να ψηφίσουν όλοι όσοι θα προσέλθουν. Ήδη ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να παραταθεί η εκλογική διαδικασία, που, με την ευκαιρία, είναι εκείνος που σημείωσε και την πρώτη του πρωτιά, καθώς κέρδισε στην Αυστραλία, όπου, σε σύνολο 108 ψήφων τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Γιώργος Παπανδρέου (54) – 50%, Ανδρέας Λοβέρδος (34) – 31.48%, Νίκος Ανδρουλάκης (12) – 11.1%, Χάρης Καστανίδης (3) – 2.78%, Παύλος Χρηστίδης (3) – 2.78% και Παύλος Γερουλάνος (2) – 1.85%. 

  • Δείτε σχετικά ρεπορτάζ:

https://youtu.be/jrQ2sfQMDYE

Τι ισχύει για απόδημους και αλλοδαπούς

Όπως έχει ανακοινώσει η ΕΔΕΚΑΠ «οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο), θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος».

Πολλή συζήτηση έχει γίνει για τα υγειονομικά μέτρα λόγω της πανδημίας, όπου, πάντως, ισχύει πως όσοι προσέλθουν να ψηφίσουν, θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα για όσο θα βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο. Καλό είναι να τηρούν τις αποστάσεις και να αποφεύγουν το συνωστισμό, καθώς μέχρι να ψηφίσουν θα βρίσκονται στον υπαίθριο χώρο.

Σε ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία μπορούν να ψηφίσουν όσοι Έλληνες πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο. Η πιστοποίησή τους θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο σαν να βρίσκονται στην Ελλάδα. Η ΕΔΕΚΑΠ έχει ανακοινώσει ότι τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού θα λειτουργήσουν ως εξής:

  • Αυστραλία: από τις 10:00 έως τις 19:00 τοπική ώρα
  • Κύπρος: από τις 9:00 έως τις 19:00 τοπική ώρα
  • Ευρωπαϊκή Ένωση: από τις 9:00 έως τις 17:00 τοπική ώρα
  • Αγγλία: από τις 12:00 έως τις 18:00 τοπική ώρα
  • ΗΠΑ: από τις 9:00 έως τις 16:00 τοπική ώρα
  • Καναδάς: στο Μόντρεαλ από τις 9:00 έως τις 15:00 τοπική ώρα και στο Τορόντο τις 9:00 έως τις 14:00 τοπική ώρα

Μετά το κλείσιμο της κάλπης αρχίζει η καταμέτρηση. Υπολογίζεται πως γύρω στις 10 το βράδυ θα ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων που θα δώσει τη δυνατότητα να φανεί, ως τάση, το τελικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This