Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Κλείδωσε» η ωριαία παράταση – Στις 8μ.μ. θα κλείσουν οι κάλπες!

Οι λεκτικές αψιμαχίες, πάντως, συνεχίζονται...

Must Read

Την παράταση της εκλογικής διαδικασίας μέχρι τις 8 το βράδυ αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝ.ΑΛ., διαπιστώνοντας πως η προσέλευση στις κάλπες είναι μαζική, με περίπου 224.000 πολίτες να έχουν ψηφίσει μέχρι τις 6 το απόγευμα, ξεπερνώντας, έτσι, τους 217.000 ψηφοφόρους της αντίστοιχης διαδικασίας του 2017.

Όπως δηλώνουν τα στελέχη της παράταξης, η προσέλευση των ψηφοφόρων στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τους ρυθμούς να είναι καταιγιστικοί, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους άνθρωποι επιφορτισμένοι με την εκλογική διαδικασία, προσέρχονται περίπου 400 πολίτες το λεπτό, δηλαδή περίπου 24.000 άνθρωποι την ώρα. Οι υπολογισμοί των ίδιων ανθρώπων ανεβάζουν τον τελικό αριθμό όσων θα προσέλθουν στις κάλπες κοντά στους 300.000.

Δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η ΕΔΕΚΑΠ, κατόπιν σχετικού αιτήματος που υπέβαλλε ο Γιώργος Παπανδρέου, με την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου να συναινεί, αποφάσισε την παράταση της ψηφοφορίας μέχρι τις 8 το βράδυ. Σε πολλά εκλογικά κέντρα, όπως για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη, σχηματίστηκαν ουρές από πολίτες που περίμεναν υπομονετικά να ψηφίσουν, ενώ ιδιαίτερα μεγάλη είναι η συμμετοχή και σε άλλες πόλεις.

Θετική στην προοπτική παράτασης της ψηφοφορίας ήταν και η πλευρά Ανδρουλάκη, αφήνοντας, ωστόσο, αιχμές για την πρωτοβουλία Παπανδρέου να καταθέσει το σχετικό αίτημα, το οποίο θεωρούν ότι έγινε για λόγους εντυπώσεων. «Εμείς είμαστε της διατήρησης της σοβαρότητας της διαδικασίας», σημείωσε με νόημα. «Είναι αυτονόητο ότι, εφόσον χρειαστεί, είμαστε θετικοί στην παράταση της διαδικασίας. Όσο μεγαλύτερη η συμμετοχή των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών της χώρας, τόσο μεγαλύτερη η δυναμική που θα αναπτύξει η παράταξή μας την επόμενη μέρα», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τέλος, η πλευρά Χρηστίδη δήλωσε και αυτή θετική σε μία ενδεχόμενη παράταση, την οποία θεωρούσαν αυτονόητη για να διευκολυνθεί ο κόσμος που έχει προσέλθει στις κάλπες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This