«Δόκτορ Μητσοτάκης»: Όχι μόνο ο Κυριάκος, αλλά η κυβέρνηση στο σύνολό της λειτουργεί ως… λοιμωξιολόγος!

Οι υπουργοί πιάνουν στασίδι κάθε μέρα στα τηλεοπτικά παράθυρα και βγάζουν ιατρικά πορίσματα και γνωματεύσεις

Must Read

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι η Επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν εισηγείται ούτε αποφασίζει τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  • Από τον Πάνο Σώκο

Εδώ και πολύ καιρό απλώς επικυρώνει τις αποφάσεις που η κυβέρνηση παίρνει, καθώς τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας λαμβάνονται με κριτήρια τις επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας και στη δημοφιλία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, και όχι με κριτήρια επιστημονικά και υγειονομικά.

Η κυβέρνηση στο σύνολό της λειτουργεί, λοιπόν, ως γιατρός, με τους υπουργούς να πιάνουν στασίδι κάθε μέρα στα τηλεοπτικά παράθυρα και να βγάζουν ιατρικά πορίσματα για το πού μεταδίδεται ο κορονοϊός, πού δεν μεταδίδεται, πόσο μεταδοτική είναι η μετάλλαξη Δέλτα, πόσο μεταδοτική είναι η νέα μετάλλαξη Όμικρον, αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά, πόσες δόσεις χρειάζονται και κάθε πότε, αν η πανδημία υποχωρεί, αν βρίσκεται σε έξαρση, αν έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων ή γενική πανδημία και ο,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Μόνο που οι υπουργοί δεν κάνουν από μόνοι τους τους γιατρούς, μπερδεύοντας στο τέλος τον κόσμο, ο οποίος δεν ξέρει από πού να πιαστεί. Το είπε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Βουλή Νικήτας Κακλαμάνης ότι πρέπει οι υπουργοί να σταματήσουν να μιλάνε γιʾ αυτά
τα θέματα, αλλά δεν εισακούστηκε. Το θέμα είναι ότι αυτή η ιατρική παραφιλολογία της κυβέρνησης στηρίζεται σε μία συγκεκριμένη και στοχευμένη πολιτική στρατηγική, που στόχο έχει τη συνύπαρξή μας με τον κορωνοϊό, αρκεί να μη διασαλευθεί άλλο η οικονομία της χώρας και η πολιτική σταθερότητα της κυβέρνησης.

Κι αυτή τη στρατηγική την υπηρετεί πρώτος απʾ όλους ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που δίνει στους υπουργούς και την «άδεια» να εκδίδουν ιατρικά πορίσματα, αφού τα εκδίδει ο ίδιος ως… αρχίατρος! «Μέχρι τα 17 μου ήθελα να γίνω γιατρός» είχε αποκαλύψει από τη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2020 και κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Και μόλις πριν από μερικές ημέρες (1η Δεκεμβρίου) από το βήμα της Βουλής ανέτρεψε όλα τα ιατρικά δεδομένα, βγάζοντας αχρείαστες της Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ας θυμηθούμε τι είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός
ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Εχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Οχι δεν έχω, έχετε εσείς; Φέρτε την. Αντί να κουνάτε το χέρι σας επιδεικτικά, εάν έχετε εσείς τέτοιες ενδείξεις και τέτοια στοιχεία, καταθέστε τα».

Ο πρωθυπουργός απαξίωσε τους επιστήμονες και επιχείρησε να τους υποκαταστήσει, βγάζοντας αχρείαστες τις ΜΕΘ για τις οποίες δέχεται και τη μεγαλύτερη κριτική το τελευταίο διάστημα, καθώς ούτε κρεβάτια υπάρχουν ούτε προσωπικό να τις στελεχώσει.  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός έσφαλε, κι αυτό λένε οι γιατροί – εντατικολόγοι. Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, σε δηλώσεις του (στο kontra) ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θεραπεία εκτός ΜΕΘ. Οχι μόνον είναι υποβαθμισμένη, είναι και επικίνδυνη. Δεν έχει καμία τύχη ο ασθενής εκτός ΜΕΘ, καμία απολύτως. Την ίδια άποψη διατύπωσε και ο εντατικολόγος του «Σωτηρία» Ευάγγελος Κανιάρης (στο News247).

«Κάθε μέρα που ένας ασθενής μένει εκτός μονάδας, αυξάνεται το ποσοστό της θνητότητάς του. Δηλαδή και μία μέρα να μείνει, δεν πρέπει να μείνει» είχε πει. Δεν σταμάτησε, όμως, μόνο εκεί τις ιατρικές του πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός. Πρότεινε (ανακοίνωσε επί της ουσίας) την ίδια ημέρα στη Βουλή η τρίτη δόση του εμβολίου να γίνεται στους τέσσερις μήνες! Οχι μόνο καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν είχε μειώσει μέχρι τότε το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης, αλλά ούτε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε βγάλει κάποια ανακοίνωση, αλλά ούτε και οι εταιρίες που ανακάλυψαν τα εμβόλια… «Εχω ζητήσει από την επιτροπή εμβολιασμών να εξεταστεί να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης» είχε πει.

Φυσικά η πρόταση-απόφασή του, όχι μόνον έγινε αποδεκτή από την επιτροπή λοιμωξιολόγων, αλλά τους τέσσερις μήνες τους έκαναν τρεις… Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί σε κάθε τους δήλωση και σε κάθε παρέμβαση παρουσιάζουν το εμβόλιο ως το μόνο που σώζει, ακόμα κι αν δεν κάνουμε τίποτα άλλο («με το εμβόλιο παίρνουμε πίσω την
ελευθερία μας» είναι το γνωστό, πλέον, σε όλους σύνθημα – μήνυμα), και με τη θεωρία τους αυτή επιδιώκουν να δικαιολογηθούν για τα ελλιπή μέτρα προστασίας του πληθυσμού που έχουν λάβει.

Μόνο που ο Χ. Κλούγκε -είναι περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, ο οποίος πριν από μερικές μέρες βρέθηκε και στην Ελλάδα- είπε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει μια παρεξήγηση πάνω στο τι κάνει ένα εμβόλιο. Το εμβόλιο δεν εμποδίζει τη μετάδοση. Γιʼ αυτό και μόνον ο εμβολιασμός δεν είναι αρκετός. Χρειαζόμαστε, όπως λέμε, μια προσέγγιση “εμβολιασμού +”, εμβόλια και μέτρα δημόσιας υγείας». Η κυβέρνηση, όμως, στα μέτρα δημόσιας υγείας πάσχει ανεπανόρθωτα, όπως δείχνει η καθημερινή κατάσταση στα νοσοκομεία (ράντσα στους διαδρόμους, διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ελλείψεις γιατρών,
νοσοκόμων), ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς κ.ά. Ο κ. Κλούγκε στις 2 Δεκεμβρίου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Ιατρική πρωτοτυπία και η θεωρία για «πανδημία ανεμβολίαστων»

Ιατρική πρωτοτυπία είναι και η πασίγνωστη πλέον θεωρία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ότι έχουμε «πανδημία ανεμβολίαστων…». Αν ίσχυε αυτή η θεωρία, δεν θα νοσηλεύονταν καθημερινά στα νοσοκομεία εκατοντάδες εμβολιασμένοι και δεν θα
υπήρχε ανάγκη να κάνουμε τρίτη δόση.

Το εμβόλιο ναι σώζει ζωές, αλλά η εμβολιαστική ανοσία τελειώνει σε μερικούς μήνες. Και στις εξαγγελίες για γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα πρωτεύουν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, όταν τέτοιες εξαγγελίες δεν έχει κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Μόλις πριν από μερικές μέρες ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για μία ακόμη φορά για υποχώρηση της πανδημίας, με σχεδόν 100 θανάτους καθημερινά, 7.000-8.000 κρούσματα, 700 διασωληνωμένους και με τη μετάλλαξη Ομικρον να απειλεί…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This