«Κόκκινο πανί» ο Άκης Σκέρτσος για την «γαλάζια» Κ.Ο.!

Βράζουν οι βουλευτές της ΝΔ με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, τόσο για την αλαζονεία και την έπαρση που δείχνει προς όλους, όσο και για τις -συνήθως- λανθασμένες εισηγήσεις του

Must Read

«Κόκκινο πανί» για πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και αρκετούς υπουργούς αποτελεί ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος «βράζει» με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, κυρίως για την αλαζονεία και την έπαρση που δείχνει προς όλους, αλλά και τις εισηγήσεις του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίες συχνά αποδεικνύονται λανθασμένες, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να τρέχουν να μαζέψουν τα αμάζευτα.

Χωρίς να συνεργάζεται με κανέναν και αγνοώντας τους πάντες, ο κ. Σκέρτσος συχνά πυκνά εμπλέκεται στα «χωράφια» των άλλων, παρά την άγνοια που έχει -όπως αποδεικνύεται στην πράξη-, ενώ ακόμα και εντός του Μαξίμου δεν τυγχάνει της καλύτερης δυνατής αποδοχής. «Αφού δεν έχει εργαστεί πραγματικά πουθενά, παρά τις πολύ καλές σπουδές του. Οπου βρέθηκε ήταν με διορισμό και προφανώς χωρίς να μπορεί να αφουγκραστεί το σφυγμό της κοινωνίας. Πώς να το κάνει τώρα;», σημειώνει «γαλάζιος» έμπειρος κοινοβουλευτικός και η αλήθεια είναι ότι αυτό φαίνεται καθαρά από το βιογραφικό του υπουργού Επικρατείας.

Μετά τις σπουδές του (δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτική διαχείριση και το lobbying στο πανεπιστήμιο George Washington), ο κ. Σκέρτσος απασχολείται μόνο σε πολιτικά γραφεία (με έφεση στο… εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ) και στον Σύνδεσμο Βιομηχάνων. Συγκεκριμένα, διετέλεσε διευθυντής των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, διευθυντής του γραφείου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, καθώς και γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, γενικός γραμματέας του Δ.Σ. του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων και ταμίας του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ηχηρά απούσα η επαφή με τα μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας που αποτελούν και τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, ενώ, αντίθετα, χαρακτηρίζεται «άτεγκτος» και προκλητικός, με «νεοφιλελεύθερα» χαρακτηριστικά. Μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόσφατη φράση του ότι «δεν υπάρχει και λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας», την ώρα που το ΕΣΥ δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα στοιχειώδη και οι πολίτες συνεχίζουν να χάνουν τις ζωές τους εντός και εκτός ΜΕΘ.

Ο ίδιος φέρεται ότι ήταν εκ των βασικών υποστηρικτών της ανάλγητης θέσης για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η γκάφα του για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στα Σώματα Ασφαλείας. Στην ερώτηση γιατί δεν επιβάλλεται υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Σκέρτσος, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην Αστυνομία μεταδίδουν τον ιό»! Αδιανόητη τοποθέτηση από έναν άνθρωπο ο οποίος συμβάλλει, σε μεγάλο βαθμό, στις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας που επηρεάζει τις ζωές όλων!

Μετά την ομοβροντία των εύλογων αντιδράσεων που προκλήθηκαν από την παραπάνω φράση, ο υπουργός επανήλθε, επιχειρώντας να… μαζέψει το λάθος του. «Ο πιεστικός τηλεοπτικός χρόνος πολλές φορές οδηγεί σε βιαστικές διατυπώσεις που αδικούν το σκεπτικό πίσω από μια τοποθέτηση», ανέφερε, αναγνωρίζοντας εμμέσως το λάθος του.

Παρεμβάσεις για Λιγνάδη και Δόγκα

Αλλά και οι παλαιότερες παρεμβάσεις του προκάλεσαν έντονο θόρυβο. Για παράδειγμα, δεν δίστασε να «αδειάσει» εν ψυχρώ άλλα κυβερνητικά στελέχη, όπως έκανε, για παράδειγμα, με τον Χρήστο Ταραντίλη στην υπόθεση Λιγνάδη. «Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και η κυβέρνηση αποδέχτηκε την παραίτησή του», ήταν η τοποθέτηση του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου, με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό να έρχεται να τον διορθώσει δημοσίως, σημειώνοντας ότι «η παραίτηση Λιγνάδη ζητήθηκε και δόθηκε την ίδια μέρα που δόθηκε συνέντευξη με τις καταγγελίες».

Ωμή ήταν και η παρέμβαση του κ. Σκέρτσου στο έργο της Δικαιοσύνης, όταν με ανάρτησή του άσκησε κριτική στην εισαγγελέα Αριστοτελία Δόγκα, επειδή, όπως υποστήριξε, ταυτίστηκε με την πλευρά της αδικοχαμένης φοιτήτριας στη Ρόδο Ελένης Τοπαλούδη.

Είχε ανάψει το πράσινο φως για τα vouchers του Βρούτση

Ο Ακης Σκέρτος φέρεται ότι ήταν αυτός που είχε ανάψει το πράσινο φως για τα vouchers του Γιάννη Βρούτση για τους επιστήμονες που εξελίχθηκαν σε φιάσκο, ενώ και το όραμά του για τη μετεγκατάστασης εννέα υπουργείων από το κέντρο της Αθήνας στο κτίριο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό αποδεικνύεται πρόχειρο και ανοργάνωτο.

Χαρακτηριστικές οι καταγγελίες της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών και του Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Όπως εξήγησαν, ουσιαστικά δεν πρόκειται για παρέμβαση, αλλά για μια βίαιη εκκένωση του κέντρου της πρωτεύουσας, χωρίς να έχουν σταθμιστεί οι επιπτώσεις, «αδειάζοντας» μεγαλοπρεπώς τον υπερφίαλο υπουργό Επικρατείας.

Και, φυσικά, τα επικοινωνιακά τερτίπια του κ. Σκέρτσου προσπαθούν να καλύψουν τη σκληρή πραγματικότητα. Κάτι τέτοιο έκανε πρόσφατα, αποφασίζοντας να αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα φωτογραφίες από ένα πρώην αδέσποτο ζώο τριών μηνών από την Πρέβεζα, που κρατάει παρέα καθημερινά στα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This