Τα «βραβεία» των Γερμανών 

Όσο πληθαίνουν οι Έλληνες πρωθυπουργοί που βραβεύουν οι Γερμανοί τόσο μικραίνει η Ελλάδα.

Must Read

Το γερμανικό ίδρυμα Bertelsmann, το οποίο έχει στην κατοχή του διάφορα ΜΜΕ, αποφάνθηκε ότι το ελληνικό κράτος… διέπρεψε στον χειρισμό του κορωνοϊού – λησμονώντας, ίσως, τις πάνω από 19.200 ζωές που χάθηκαν και τα μαύρα στατιστικά με τους 178,09 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους (πηγή: Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, https://coronavirus.jhu.edu/data/mortality).

Η αναγνώριση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το ίδρυμα Bertelsmann μόνο ανησυχία προκαλεί, αφού μια ασφαλής μέθοδος για να διαπιστωθεί η ζημιά που κάνει η πολιτική κάποιου στην πατρίδα είναι η αναγνώριση της πολιτικής δεινότητάς του ή -ακόμα χειρότερα- η βράβευσή του από τους Γερμανούς.

Ας μην ξεχνάμε το πρόσφατο βραβείο που πήρε από τους Γερμανούς ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στις 27 Αυγούστου οι Γερμανοί έδωσαν εξ ημισείας το «Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Βεστφαλίας» (το αποκαλούν διεθνές, ενώ είναι αμιγώς γερμανικό) στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ σε εκδήλωση στο Μίνστερ της Γερμανίας.

Ο λόγος της βράβευσης Τσίπρα και Ζάεφ ήταν η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία παραδόθηκε όνομα, αναγνωρίστηκαν εθνότητα και γλώσσα και προδόθηκε ελληνική Ιστορία χιλιετιών, με αντάλλαγμα την… ειρήνη – λες και σκόπευαν οι Σκοπιανοί να μας κηρύξουν τον πόλεμο ή θα μετριαστούν οι αξιώσεις των Βουλγάρων ή των Αλβανών επί του υπό διάλυση κρατιδίου.

Βραβευθείς από τους Γερμανούς ήταν και ο Γιώργος Παπανδρέου. Μόλις αλυσόδεσε την Ελλάδα με τα δεσμά του Μνημονίου και οι Γερμανοί σιγουρεύτηκαν ότι κρατούσαν τα κλειδιά της χώρας, ο πρώην πρωθυπουργός έλαβε από αυτούς το βραβείο Quadriga επειδή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung» ήταν «ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που παραδέχθηκε τα λάθη του παρελθόντος και τώρα εργάζεται υποδειγματικά για να τα διορθώσει χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος».

Η απονομή του επάθλου για το Μνημόνιο έγινε την ημέρα της επετείου της γερμανικής επανένωσης στις 3 Οκτωβρίου 2010 και τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο πρόεδρος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν, ο οποίος έδωσε στον Παπανδρέου το βραβείο.

Κι όσο πληθαίνουν οι Έλληνες πρωθυπουργοί που βραβεύουν οι Γερμανοί τόσο μικραίνει η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This