Γιατί ζητάει εκλογές εν μέσω πανδημίας, ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του

Η χώρα μας δυο φορές πάνω σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Must Read

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star και τη Μάρα Ζαχαρέα έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές.

Όταν ρωτήθηκε γιατί ζητάει εκλογές εν μέσω πανδημίας, κάτι που πέρυσι απέρριπτε για τον ίδιο λόγο απάντησε: «Φθάσαμε στο σημείο να ζητήσουμε εκλογές γιατί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα έβγαινε ο πρωθυπουργός από την Βουλή να πει ότι δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ δεν είναι αυξημένη, ενώ είχε στα χέρια του την μελέτη του κ. Τσιόδρα, είτε θα είχε ζητήσει συγγνώμη ή θα είχε παραιτηθεί. Αλλά ζητάμε εκλογές επίσης γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε όλες τις δυνατότητες για να ενισχύσει την δημόσια υγεία».

Και συνεχίζοντας ανέφερε: «Ζητάμε εκλογές γιατί στο μυαλό μας έχουμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται. Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία κυνική κυβέρνηση και ένας ένοχος πρωθυπουργός να διαχειρίζονται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή».

Αναφερόμενος δε στην έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα λέγοντας: «Η έρευνα ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού, και είναι σημαντικό όχι μόνο όσον αφορά το ψέμα που είπε στη Βουλή, αλλά για την διαπίστωση ότι το 38,5% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν είχαμε ενισχύσει το σύστημα υγείας, που αφορά 8.000 οικογένειες».

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ψέματα και για τον αριθμό των ΜΕΘ και του απέδωσε την ευθύνη για την αμέλεια να μην ενισχυθεί το σύστημα υγείας. Παρουσίασε μάλιστα γράφημα το οποίο δείχνει ότι η χώρα μας είναι δυο φορές πάνω σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This