Γερμανικό «σκαμπίλι» και επίκληση της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα: «Υπερβολικά πολλοί νεκροί στην Ελλάδα»

Στη Γερμανία έφτασε η μελέτη. Στο Μαξίμου;

Must Read

Η γερμανική εφημερίδα tageszeitung ασχολείται με την «πετυχημένη», κατά την ελληνική Κυβέρνηση, διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας και ο τίτλος της, αν και λιτός, είναι ιδιαίτερα ενδεικτικός της πραγματικής κατάστασης: «Υπερβολικά πολλοί νεκροί στην Ελλάδα».

Η taz, όπως μεταφέρει η DW, επικαλείται τη μελέτη των Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα για τις τραγικές ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και το πολύ μεγάλο ποσοστό θνητότητας των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, με το συμπέρασμα να είναι ότι τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, αν είχε όντως ενισχυθεί το σύστημα υγείας. Ένα σύστημα υγείας, που έχει όριο τους 400 διασωληνωμένος σε ΜΕΘ…

Γράφει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα: «Στην Ελλάδα νοσηλεύονται αυτή την περίοδο 661 ασθενείς στις ΜΕΘ. Το όριο των 400 ξεπεράστηκε ήδη τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου ο αριθμός τους είχε φθάσει τους 715. Επιπλέον στην Ελλάδα περιθάλπονται στα νοσοκομεία καθημερινά εκτός ΜΕΘ πολύ περισσότεροι από 100 ασθενείς διασωληνωμένοι και με αναπνευστήρες. Με πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν, όπως αποδεικνύει η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα. Το συμπέρασμα της μελέτης: 1.500 ασθενείς με μηχανική υποστήριξη αναπνοής θα μπορούσαν να είχαν διασωθεί στην Ελλάδα.  Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα πεθαίνουν κάθε μέρα περίπου 100 άνθρωποι από επιπλοκές του κορωνοϊού. Ένας μεγάλος αριθμός αναλογικά με τον συνολικό πληθυσμό των σχεδόν 10 εκ. κατοίκων. Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 77 θάνατοι περισσότεροι από ό,τι την Δευτέρα».

Σύμφωνα με την taz, η οποία σχολιάζει και τις πολιτικές προεκτάσεις της μελέτης των δύο καθηγητών, ο Αλέξης Τσίπρας είναι εξοργισμένος επειδή «την 1η Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζονταν στη Βουλή ότι ο κίνδυνος θανάτου ασθενών με μηχανική υποστήριξη αναπνοής εκτός ΜΕΘ δεν είναι “σε καμία περίπτωση υψηλότερος”. Ζήτησε μάλιστα αποδείξεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στη μελέτη του κορυφαίου συμβούλου του πρωθυπουργού Σωτήρη Τσιόδρα. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι γνώριζε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αρνείται και ο Σωτήρης Τσιόδρας σιωπά, γεγονός που ενισχύει την κριτική σε βάρος του πρωθυπουργού»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This